A világszínvonalú étterem nyitását Segal Viktor séf készítette elő és szigorú szakmaisággal választotta ki, hogy kinek a kezébe adja az ételek elkészítését. Vörös Krisztián séf kitűnő színvonalon vonultatja fel a fine dining fogásokat, amelyek mellé a Mészáros Pincészet csúcsborait kínálja az igényes közönségnek. Az igazán szerencsések pedig beszélgethetnek is Mészáros Pál tulajdonos-borásszal a Mészáros család és a Mészáros borászat izgalmas történeteiről.
A Merops étterem 3 fogásos menüvel várja a vendégeket az október gasztro hétvégén:
- Kadarka szőlős lepény kecskesajttal, birsalma krémmel.
- A gemenci erdőkből származó sous vid eljárással omlóssá tett vaddisznó gerinc házi készítésű erdei gombás papardellével, sütőtök pürével.
- Túrótorony lisztmentes csokoládés piskótán aszalt szilvás raguval, őszi gyümölcsökkel
Bővebben itt olvashatsz a Merops étteremről >>>
A kávé rajongóinak kötelező ellátogatniuk a szekszárdi Kávé Házába, amelyet a szakma már kétszer választott meg Magyarország legjobb kávézójának. A minőségi kávéfogyasztók már jól ismerik, vagy hallottak a kultikus helyről, ahol mindenki beleszeret a kávézásba. A tulajdonos, Tóth Sándor kávé iránti szenvedélye és a magával ragadó minőség iránti rajongása érezhető a kávézó italain is.
Az október gasztohétvégére különleges kávékkal és süteményekkel várják a hozzájuk betérőket. Vigyázat! Itt a kávézás szenvedélye óhatatlanul ráragad mindenkire!
A kávézás kultikus helyéről itt olvashatsz tovább >>>
A Zsolnay Kulturális Negyed már önmagában is megér egy látogatást, az étteremmel egybekötött kirándulás pedig testet-lelket gazdagító kirándulás lehet. A Zsolnay étteremben az alábbi ételkülönlegességekkel várják az érdeklődőket!
- Posírozott makrélafilé rolád szezámmagos piskótával, vaníliával ízesített sütőtökpürével, olívamorzsával.
- Konfitált mangalica tarja véres hurka jus-vel, vajban konfitált bébicéklával és édesburgonya krokettel.
- Vaníliás túró mousse bazsalikom espumával és körte gömbbel.
A Zsolnay étteremről itt olvashatsz bővebben >>>
Akár szereted a csokit, akár nem, muszáj betérned a pécsi sétálóutcában található Csokoláda elnevezésű alkotóműhelybe, ahol csokoládékészítésre is lehetőség nyílik, de természetesen kóstolni és vásárolni is lehet a kézműves termékek közül. Egyedi csokiajándékok és gasztronómiai különlegességek találsz az apró boltban – imádjuk!
A Csokoládáról itt olvass tovább >>>
Máriagyűdön igazi békebeli hangulatú cukrászdát találsz, amelyet az édesen csengő Czukor Borsó névre kereszteltek. Itt egyedi, helyben sütött finomságok közül választhatsz, specialitásuk a mascarpone krémes, a vörösboros csokoládépiskóta és a levendulás macaron. Az édes szájú gasztrotúristák házi készítésű szörppel, vagy a tulajdonosok által készített pezsgővel csillapíthatják szomjukat.
A Czukor Borsóról itt olvashatsz bővebben >>>
A villányi Bock pincészetbe nem csupán a finom borok miatt érdemes ellátogatni, hanem a Bock Kápolna miatt is: aki látta, nem felejti! A tíz méter mélyen fekvő, hat boltíves körpince látványa valóban felejthetetlen, ezt tetőzi a különleges akusztikája – amit hallani kell! Október második hétvégéjén te is megteheted, ráadásul kedvező áron kóstolhatod meg a híres Bock borokat.
A Bock pincéről itt tudhatsz meg minden részletes infót >>>
A régi magyar falvak nyugodt, békés hangulatáért érdemes Palkonyára látogatni, ahol örökre a szívünkbe zártuk a PalKonyha nevű fogadót. Helyi alapanyagokból házi készítésű ropogós kenyérkülönlegességeket, házi tejfölt, vajat kóstolhattnk.
Aki pedig kiadós ebédre, vacsorára vágyik, kétféle helyi sajttal, bazsalikommal, szarvasgombával készült hagymalevest, grillezett mangalicát saját készítésű stifoldrrel ízesítete lecsóval tálalják és parázson sült krumplival.
Ugyanitt található a Cuki SütiműHely: a háziasszony helyi gyümölcsökből főzött lekvárokkal készített meggyes és sárgabarackos pitékkel, túrós valamint almás-boros tortaremekekkel készül a gasztrohétvégére. Arra számíts, hogy egészen biztos, hogy itt minden fogásból repetázni fogsz és egészen biztos, hogy ide még visszatérsz - PalKonyha nekünk is nagy kedvencünk lett!
Itt foglalhatsz helyet a PalKonyhára >>>
Képzelj el a XIX. századi vízimalmot, amely otthont ad egy autentikus étteremnek. A felújított malom mesés látványától jól lakik a lélek, az egykori pajtával kiegészített étterem miatt érdemes ellátogatni Hosszúheténybe. Oda, ami nem esik útba, épp ezért nem lehet ide csak úgy beugrani:
"Ez az étterem ott van, ahol még lassabban folyik az élet. Ahol vesszük a fáradságot, hogy minden valódi legyen. Az ételeink természetesek. Ha megkóstolod, az itt és a most, a napsütés, az eső, a hűvös és a meleg ízét fogod érezni. Minden ismerős lesz..." - véli a tulajdonos. "Mert az Almalomb nem arról szól, hogy valami drága, vagy olcsó, lassú, vagy gyors, kicsi vagy nagy. Sokkal inkább arról, hogy legyen minden igaz: igazi ételek. Igazi hajópadló. Igazi víz és igazi sár. És igaz öröm."
A látvány mellett az itt kínált ételek is példátlanok: barbecue oldalas, kukoricás borgonyalepény mellé káposztasalát fogyaszthatnak majd az október gasztrohétvégén.
Az Almalomb étteremről itt találsz lenyűgöző képeket is infókat >>>
Csarnóta, Tenkes csárda
Felsőmocsolád, Bánó Mária Kastélyszálló
Hosszúhetény, Almalomb Kulináris kitérő és találkozóhely
Máriagyűd, Czukor Borsó
Palkonya, PalKonyha
Pécs: Csoko-Láda, Jókai Bisztró, Jókai Cukrászda, Pezsgőház Étterem, Susogó Borvendéglő, Zsolnay Étterem és Kávézó
Szekszárd: Optimus Étterem, Merops Étterem, Kávé Háza
Villány: Kúria Borétterem, Sauska Pincészet
Szálka: Horog Étterem
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.