Csikós tokány recept
Csikós tokány
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Ajánló

Medvehagyma-, kucsmagomba- és pálinkafesztivál: a legjobb áprilisi gasztroprogramok

kucsmagomba
Az április már annyira tavasz, hogy ha lehet, akkor minden szabadidőnket töltsük kint, a friss levegőn. A családi, baráti kiruccanások megtervezéséhez remek ötleteket kínálnak a gasztrofesztiválok, országszerte. A boros rendezvények mellett többek között medvehagyma fesztivál, utóhúsvét, kucsmagombászás, pálinkafesztivál és boszorkányos májusfaállítás is vár minket.

2016. április 01-május 31. Itthon vagyunk, nyitva vagyunk!, Tarcal >>>

A tavaszi időszakban minden hétvégén nyitott pincével és különleges programokkal várják a tarcali Kövesdi Pincesor borászai a borkedvelőket 10.00-19.00 óra között. Tematikus borkóstolók, piknik a borásszal és természetesen helyi kézműves finomságok. Részletek hamarosan!

2016. április 02-03. HÚ!SVÉT, Palkonya >>>

A Hú!SVÉT+7 nevű rendezvénnyel startol el a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) éve az ünnepet követő hétvégén. Az esemény házigazdája, a Villányi borvidék új gasztronómiai színfoltja, a lakásétteremként, illetve gasztroműhelyként prosperáló Palkonyha. Az esemény hívószavai idén a sonka, a bárány, a tojás és a szóda lesznek. A vendégek a belőlük készült finomságokat a nyitott portákon kóstolhatják, hozzá a vidéki levegőt ingyen haraphatják. A pluszkilók miatt felesleges aggódni, mert a porták felkeresésével a bevitt kalóriákat könnyedén legyalogolhatja bárki.

2016. április 03. Indiai íz- és egészségfesztivál, Budapest >>>

Gasztronómia, életmód, egészség és önismeret. Idén már 4. alkalommal rendezi meg a Lélek Palotája tavaszi fesztiválját. A tavasz az életigenlés évszaka, amikor befogadóbbakká válunk, változtatni akarunk, feléledünk teljes energiával téli álmunkból. A rendezvény gasztronómiai sátrában elsősorban az indiai konyhát mutatják be a szervezők, számos kiváló szakács látványfőzésén keresztül. Mivel a krisna tudatú hívők az ahimsza, azaz az erőszakmentesség elvét követik, így színes ételeik vegán módra lesznek elkészítve.

2016. április 08-10. Medvehagymafesztivál, Orfű>>>

A Pécs közeli Orfűn idén is megrendezésre kerül a Medvehagyma Fesztivál, amely kellemes szórakozással és finom ételekkel az egészséges életmódot hivatott hirdetni. A három nap alatt a felnőtteket és a gyerekeket is remek programokkal várják a szervezők. A gasztronómiai rendezvényen az illatos medvehagyma és medvehagymás ételek mellett zene, színház, játékok, kisvonatozás, előadások, bemutatók, kiállítás és versenyek várják az érdeklődőket.

2016. április 08-10. Gerilla Gourmet, Szeged >>>

Áprilisban újra Szeged lesz Magyarország gasztro fővárosa. A szervezők Szeged városának legszebb terét egy gigantikus, extravagáns gerilla-látványkonyhává változtatják. A Gerilla Gourmet látványkonyhája mellőzi a gyorsfagyasztott húsokat, a génkezelt zöldségeket, a szintetikus vackokat, az egészségtelen alapanyagokat, visszatérnek a magyar konyha gyökereihez, azokhoz a csúcsminőségű háztáji alapanyagokhoz, melyek a Szeged környéki kiskertekben teremnek. Emellett a szervezők felkérik Magyarország és Szeged első számú séfjeit, hogy a helyi alapanyagokból készítsék el a legkülönlegesebb, legvagányabb étkeket. Mindezt a Széchenyi tér kellős közepén, a vendégek szeme láttára.

2016. április 09. Etyeki piknik, Etyek >>>

A Tavaszi Etyeki Piknik - a rendezvény már ismert filozófiája szerint - az évszakra jellemző gasztronómiai kínálattal várja a látogatókat. A pikniken lesznek gourmet sonkák, helyi sajtok, kalácsok, házi sütemények, szörpök, s a pincékben pedig etyeki és a Kárpát-medence területéről érkező vendégborászok borait lehet kóstolni.

2016. április 15-17. Gyulai pálinkafesztivál, Gyula >>>

A fesztivál három napja alatt Gyulán a nemes ital, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. A pálinka a magyar emberek nemzeti büszkesége, a magyar gasztronómia nem képzelhető el a kitűnő hungarikum nélkül. A szervezők számára fontos célkitűzés, hogy a termelő és a fogyasztó egymásra találjon és ismertséget kössön, hiszen ebben a közegben lehet a legideálisabban módon megismerkedni a magyar pálinka előállítóival és munkájuk gyümölcsével, a pálinkával. A várkertben megrendezésre kerülő fesztivál céljai között szerepel a kulturált pálinkafogyasztás népszerűsítése, a magyar gasztronómiai hagyományok ápolása.

2016. április 15-17. Kucsmagomba fesztivál, Várgesztes >>>

A Villapark a Vértes ölelésében, csendes zöldövezetben, friss levegőjű erdők és gyönyörű tavak közelében található. A hatalmas villaparkban gazdag növényvilág, nagy zöldfelületek, csend és nyugalom várja a vendégeket. A három napos fesztiválon a szervezők kucsmagomba túrákat, a gombászéletről szóló előadásokat és az ehető gombákról szóló beszélgetéseket tartanak, ahol lehetőség nyílik a közvetlen eszmecserére is.

2016. április 23-24. Móri Szent György-heti vigasságok, Mór >>>

Mór a Bakony és a Vértes hegység közti völgyben fekvő, 15000 lakosú, szép természeti környezettel körülvett, műemlékekben gazdag kisváros. A magyar történelmi borvidékek egyike, amely európai hírnevét a XVIII. században telepített szőlő- és borfajtának, a "Móri Ezerjó"-nak köszönheti. A rendezvény a Mórra látogató vendégek és a helybeliek számára egyaránt kínál sokszínű kulturális, gasztronómiai és borászati programokat.

2016. április 29-30. Egri Csillag Borfesztivál, Eger >>>

Az Egri Bikavér fehér párjának elkészítését minden évben egyre több pincészet vállalja, megmutatva ezzel a borvidék kiváló adottságait, a termőhelyi karaktert és a sokszínűséget. A rendezvény helyszíne idén a Dobó István tér lesz.

2016. április 30 – május 1. Tarcali Tavasz - Bűbájos Hétvége, Tarcal >>>

A tarcaliak a Bűbájos Hétvégét nem véletlenül tartják éppen a május elsejei hétvégén. Ez a dátum különleges azért, mert bizonyos hiedelmek szerint ekkor volt a „boszorkányszombat”, a régi szép hagyomány szerint május elsejére virradó éjszaka a legények „májusfát” helyeztek a választott leány kapujához, így adván a lány tudtára érzelmeiket, s ebben az évben az anyák napját is május elsején ünnepeljük. A Bűbájos Hétvége programjai tehát egyrészt a népi hiedelmekhez, népszokásokhoz, másrészt a termékenységhez, a nőiséghez, a szépséghez kapcsolódnak, de mindegyik program középpontjában Tarcal legnagyobb kincse, a tokaji bor áll. A pincészetek a rendezvény ideje alatt szívesen látják a szomjas vándorokat.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.