Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Ajánló

Utazz minden héten más országba! - Illatvacsorák, kóstolgatások, kulináris élvezetek egy lakásétteremben

Nemrég egy fantasztikus főzőesten jártunk Bíró Botond Balázs, azaz a Parfümséf, Bétervre keresztelt lakáséttermében. A Béterv szeptemberben a harmadik szezonját nyitja meg a kulináris élvezetek szerelmeseinek és a messzi tájakra szívesen kalandozó vendégeknek.

A Béterv Smart Cooking School séfje és tulajdonosa, Bíró Botond Balázs, azaz a Parfümséf, szeptembertől immár a harmadik szezont kezdi meg főzőiskolájában. Az főzőesteknek egy lakásétterem ad otthont, ahol a főzőestek szuper hangulatban telnek, az ott készülő ételek pedig zseniálisan finomak, és nem utolsósorban, nagyon illatosak.

A lakásétterembe látogató nem egy átlagos vacsorát kap és készíthet, a Parfümséf ugyanis az ízek és illatok szerelmese, így a zseniális menüsorban az ízek mellett az illatok is nagy szerepet kapnak a főzés során.

A lakásétterembe érkezve a vendégeket már a belépés pillanatánam átjárja a nyugalom és a béke, az otthonos, barátságos enteriőrnek köszönhetően. Amikor mindenki elfoglalja a helyét, kezdődhet a főzés: mindannyian magunk készítjük el a vacsorát, a Parfümséf csak megmutatja hogyan lássunk hozzá, hogyan játsszunk az fűszerekkel és az alapanyagokkal, igény esetén pedig természetesen be is segít, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

1/4
1/4
1/4
1/4

Az egyes alkalmakon különböző típusú menük elkészítését tanulhatjuk meg, amik közül biztos, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. A megszerzett tudás birtokában pedig különleges menüsorral lephetjük meg családunkat, barátainkat a soron következő vendégség alkalmával.

Mi a következő ételek elkészítését sajátíthattuk el:

Előétel: Koktélparadicsom-garnéla-fokhagyma-menta-lime
Leves: Provance-i gazpacho cukkinivel és levendulával
Főétel: Embutido – Fülöp-szigeteki húshenger édesburgonyával

A képekért kattints a galériára!

1/8
1/8
1/8
1/8
1/8
1/8
1/8
1/8

Bíró Botond Balázs szenvedéllyel főz és rajong az illatokért. Hisz abban, hogy illatok és ízek csodákat tehetnek velünk: messzi tájakra röpíthetnek, régi emlékeket idézhetnek, ihletet adhatnak és vágyakat kelthetnek… Az illatvacsorákon meglepődve tapasztalhatjuk, hogy egy fűszer milyen sokoldalú, mennyi élményt képes nyújtani érzékeinknek, nemcsak egy parfümökben, de egy vacsorában is, az előételtől a desszertig.

Bíró Botond Balázs, a Parfümséf
Bíró Botond Balázs, a Parfümséf

„Öröm, hogy folytatódik a Béterv Smart Cooking School. Az őszi szezonban arra gondoltuk, hogy minden alkalommal kalandozzunk, utazzunk egy kicsit. Az adott hely konyhájában használt fűszerek illatának segítségével bármikor fel tudom idézni az utazásaimmal kapcsolatos emlékeimet, az ország hangulatát, az emberek kisugárzását. ” – mesél az őszi kurzusokról Bíró Botond Boldizsár, a Parfümséf. “Ezért is döntöttünk úgy, hogy minden egyes kurzust egy-egy tájegység köré szervezünk. Toszkána, Marokkó, Baszkföld, a varázslatos keleti kultúra, ezek mind-mind terítékre kerülnek. Miközben továbbra is fókuszban lesz az, hogyan lehet ezeket az ételeket okosan, okos konyhai eszközöket használva elkészíteni.”

A Béterv Smart Cooking School legújabb témái és időpontjai:

Szeptember 7. – Toszkána
előétel: Csirkemájas crostini – balzsamecetes lilahagymával
leves: Parmezánkrémleves – kéksajtos tortellinivel
főétel: Brokkolis sertésszúzérme – szárítottparadicsomos rizottóval

Szeptember 27. – Keleti kalandok
előétel: Tavaszitekercs citromos chiliszósszal
leves: Kókusztejes vöröscurry leves csirkével
főétel: Falafel – humusszal és tortillával és joghurtos uborkával

Október 18. – Baszkföld csodái

November 8. – Marokkó aranya

November 29. – Ünnepekre hangolva

A tanfolyamok minden alkalommal 18 órakor kezdődnek a Béterv Lakásétteremben, a Kodály köröndnél (1062 Budapest, Aradi utca 59.). A tanfolyam díja 9.500 Ft.

Jelentkezni a 06 30 273 7532-es telefonszámon vagy az info@beterv.hu e-mail címen lehet. Illetve további információk a Béterv honlapján találhatók.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.