A legjelentősebb pezsgőverseny, a CSWWC (Champagne and Sparkling Wine World Championships) szakértő zsűrije minden évben az aranyérmesek közül választja ki a legkiemelkedőbb tételeket. A november 4-i díjátadó gálán, Londonban ezúttal rekordszámú nagydíjat adtak át a kategóriagyőztes címektől a világbajnoki trófeákig.
A világ szinte minden pontjáról beküldött pezsgők között 9 világbajnokot, 14 nemzeti bajnokot és 11 regionális győztest hirdettek. A zsűritagok, a versenyt alapító Tom Stevenson, valamit Essi Avellan Master of Wine és Márkus György személyesen gratuláltak a győzteseknek. Az eseményen több mint 200 szakmabeli vett részt, köztük a legjobb nevű champagne-házak képviselői.
A Kreinbacher Birtok képviselői a legjobb hazai pezsgőnek szóló National Champion – Best Hungarian Sparkling Wine díjjal térhetnek haza. A somlói Birtok most harmadik alkalommal érdemelte ki ezt a címet, amely értékes visszajelzés a csapat eddigi munkájára és mutatja, hogy a zsűri számára is folyamatosan, stabilan érződik a minőségre törekvés.
A CSWWC 2019 aranyérmes Brut Classic 2015 Magnum további két Best in Class címet is kiérdemelt, mint legjobb magyar évjáratos brut és legjobb hazai magnum pezsgő.
A furmint és chardonnay házasításából készített, magnum palackban érlelt tradicionális pezsgő friss, 2016-os évjárata november közepétől lesz elérhető, újabb szép példaként arra, hogy az 1,5 literes palackban még szebben fejlődik és érlelődik a pezsgő.
A CSWWC 2019 világbajnoki trófeát a Dom Pérignon 2004-es Magnum kiadása kapta. A pezsgőkészítésben világhírű, francia Champagne régió mellett Olaszország is kiemelkedő eredményekkel zárta a versenyt.
A Kárászteleki Pezsgőpincészet egy National Champion díjat hozott el, a zsűri kedvencének járó Charman’s Trophy-t a Champagne Palmer & Co vehette át, az Év Pezsgőpincészete pedig (újra) a Ferrari lett az olaszországi TrentoDOC régióból.
Az életműdíjasok között Régis Camus, a Rare Champagne pincemestere is szerepel kiemelkedő munkájáért, amellyel támogatta a pezsgőkészítés fejlődését és ezzel a pezsgők világszintű sikerét.
Az alapító, zsűrielnök Tom Stevenson elmondta, hogy a versenyre beküldött pezsgők minősége évről-évre egyre magasabb és ezt mutatja a trófeák száma is. A CSWWC fontos küldetése, hogy új, izgalmas pezsgőket fedezzenek fel és jutalmazzanak mind a jól ismert, mind a pezsgőkészítésben feltörekvő régiókból. Erre példa a Rising Star különdíjas bulgáriai Midalidare pincészet. Emellett cél, hogy a nagy nevek újra és újra megmérettessék magukat a több fordulós vakkóstolás során, amikor az aranyérmekről és nagydíjakról döntenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.