Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Puncstorta  recept
Puncstorta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Ajánló

Nemzetközi díjat nyert a Kreinbacher pezsgő

Kihirdették Londonban a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC) nagydíjait, a mindössze 14 nemzeti bajnok között a Kreinbacher Birtok is szerepel, mint ’Best Hungarian Sparkling Wine’. A zsűri harmadik alkalommal választott Kreinbachert a legjobb hazai pezsgőnek, ezúttal a Brut Classic 2015 Magnum érdemelte ki a trófeát. A Carassia - Kárászteleki Pezsgőpincészet szintén ’National Champion’ díjjal térhet haza, az abszolút világbajnok a Dom Pérignon Vintage 2004 Magnum.

A legjelentősebb pezsgőverseny, a CSWWC (Champagne and Sparkling Wine World Championships) szakértő zsűrije minden évben az aranyérmesek közül választja ki a legkiemelkedőbb tételeket. A november 4-i díjátadó gálán, Londonban ezúttal rekordszámú nagydíjat adtak át a kategóriagyőztes címektől a világbajnoki trófeákig.

A világ szinte minden pontjáról beküldött pezsgők között 9 világbajnokot, 14 nemzeti bajnokot és 11 regionális győztest hirdettek. A zsűritagok, a versenyt alapító Tom Stevenson, valamit Essi Avellan Master of Wine és Márkus György személyesen gratuláltak a győzteseknek. Az eseményen több mint 200 szakmabeli vett részt, köztük a legjobb nevű champagne-házak képviselői.

Újra a legjobbak között a Kreinbacher

A Kreinbacher Birtok képviselői a legjobb hazai pezsgőnek szóló National Champion – Best Hungarian Sparkling Wine díjjal térhetnek haza. A somlói Birtok most harmadik alkalommal érdemelte ki ezt a címet, amely értékes visszajelzés a csapat eddigi munkájára és mutatja, hogy a zsűri számára is folyamatosan, stabilan érződik a minőségre törekvés.

A CSWWC 2019 aranyérmes Brut Classic 2015 Magnum további két Best in Class címet is kiérdemelt, mint legjobb magyar évjáratos brut és legjobb hazai magnum pezsgő.

A furmint és chardonnay házasításából készített, magnum palackban érlelt tradicionális pezsgő friss, 2016-os évjárata november közepétől lesz elérhető, újabb szép példaként arra, hogy az 1,5 literes palackban még szebben fejlődik és érlelődik a pezsgő.

Világbajnokok Champagne-tól Olaszországig

A CSWWC 2019 világbajnoki trófeát a Dom Pérignon 2004-es Magnum kiadása kapta. A pezsgőkészítésben világhírű, francia Champagne régió mellett Olaszország is kiemelkedő eredményekkel zárta a versenyt.

A Kárászteleki Pezsgőpincészet egy National Champion díjat hozott el, a zsűri kedvencének járó Charman’s Trophy-t a Champagne Palmer & Co vehette át, az Év Pezsgőpincészete pedig (újra) a Ferrari lett az olaszországi TrentoDOC régióból.

Az életműdíjasok között Régis Camus, a Rare Champagne pincemestere is szerepel kiemelkedő munkájáért, amellyel támogatta a pezsgőkészítés fejlődését és ezzel a pezsgők világszintű sikerét.

Emelkedő színvonal és új felfedezések

Az alapító, zsűrielnök Tom Stevenson elmondta, hogy a versenyre beküldött pezsgők minősége évről-évre egyre magasabb és ezt mutatja a trófeák száma is. A CSWWC fontos küldetése, hogy új, izgalmas pezsgőket fedezzenek fel és jutalmazzanak mind a jól ismert, mind a pezsgőkészítésben feltörekvő régiókból. Erre példa a Rising Star különdíjas bulgáriai Midalidare pincészet. Emellett cél, hogy a nagy nevek újra és újra megmérettessék magukat a több fordulós vakkóstolás során, amikor az aranyérmekről és nagydíjakról döntenek.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.