Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Puncstorta  recept
Puncstorta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Napsütésben, esőben, reggel, délben vagy este, egy a Dilmah teához hasonló autentikus teából készült forró ital soha nem okoz csalódást.  Egy igazán finom és egészséges házi forró ital elkészítéséhez ugyanis nem kell más, mint kiváló minőségű alapanyagok és egy kis kreativitás.
A tea elkészítéséhez a legjobb teavíz a friss, alacsony ásványi anyag tartalmú ásványvíz; ami fontos, hogy mindenképpen friss hideg vizet használjunk, amit forrásig melegítünk. A leforrázás pillanatában finoman mozgassuk meg a tea filtert néhányszor, majd hagyjuk állni 4-5 percig, majd az áztatás végén ismét mozgassuk meg a filtert, hogy az aromák felszabaduljanak.
A tea elkészítéséhez a legjobb teavíz a friss, alacsony ásványi anyag tartalmú ásványvíz; ami fontos, hogy mindenképpen friss hideg vizet használjunk, amit forrásig melegítünk. A leforrázás pillanatában finoman mozgassuk meg a tea filtert néhányszor, majd hagyjuk állni 4-5 percig, majd az áztatás végén ismét mozgassuk meg a filtert, hogy az aromák felszabaduljanak.

Inspirációként egy különleges Dilmah zöldtea, és egy, a közelgő ünnepeket idéző almás-fahéjas ceyloni fekete teával készült receptet ajánlunk a Boutiq’ Bar tulajdonosának, Nagy Zoltánnak az útmutatásával, aki a Dilmah tea egyik magyarországi nagyköveteként 2012-ben személyesen is bejárta a Dilmah teaültetvényeit Srí Lankán, majd a Dilmah Teaiskolában a világ legjobb teamestereitől tanult a tea alapú italok elkészítéséről.

Zoltán egyik meglepő srí lankai élménye az volt, hogy a különféle teafélék elkészítésében leheletnyi különbség mekkora íz módosulást okozhat az elkészített végtermékben. A Dilmah élen jár a tea alapú italok elkészítése, azaz a teamixológia oktatásában világszerte. A tea mixológia a természet legnagyszerűbb természetes italának, a teának elegyítését jelenti más összetevőkkel, tea ihlette alkoholmentes és alkoholos koktélok, shooterek készítése során.

A Boutiq’ Bart a Drinks International szaklap 2012-es szavazásán beválasztottak a világ legjobb 50 bárja közé.

A Dilmah natúr zöldteája (Dilmah Pure Green tea) kizárólag természetes eredetű, a teakészítés 5000 éves hagyományait követve készül, mely a szüretet követő azonnali csomagolásának köszönhetően, nemcsak ízvilágában páratlan, hanem antioxidáns hatásában is.  A Dilmah Sri lankai családi teatermelő vállalkozás teái tiszta eredetűek( single origin teák – nem keverik a teáikat különböző országokból származó egyéb teákkal), így hűen tükrözik vissza italainkban is az adott termőterületen termesztett teák jellemző ízvilágát.
A Dilmah natúr zöldteája (Dilmah Pure Green tea) kizárólag természetes eredetű, a teakészítés 5000 éves hagyományait követve készül, mely a szüretet követő azonnali csomagolásának köszönhetően, nemcsak ízvilágában páratlan, hanem antioxidáns hatásában is. A Dilmah Sri lankai családi teatermelő vállalkozás teái tiszta eredetűek( single origin teák – nem keverik a teáikat különböző országokból származó egyéb teákkal), így hűen tükrözik vissza italainkban is az adott termőterületen termesztett teák jellemző ízvilágát.


A különféle ízek közötti harmónia megteremtése már önmagában is kihívást jelent, hiszen ismerni és érteni kell az egyes teafajták sajátos jellegét és karakterét hozzá. A Dilmah újításaival ezen a területen, valamint a tea gasztronómiában azon dolgozik, hogy minél több emberrel ismertesse meg a teában rejlő számtalan elkészítési és fogyasztási lehetőséget.

„Mint minden alkotó folyamatban, ebben is nagy szerepet kap a kísérletezés, így mindenkit bátorítanék, hogy próbálja ki ötleteit az otthonában is ezzel a különleges alapanyaggal.” –biztat Nagy Zoltán.


LÉLEKSIMOGATÓ ALMÁS-FAHÉJAS CEYLONI FORRÓ TEAITAL >>>
LÉLEKMELEGÍTŐ ZÖLDTEA ALAPÚ FORRÓ ITAL A ZELLER ÉS A MÉZ AROMÁIVAL >>>

Kísérletezz bátran a Dilmah teával !
További inspirációért keresd fel a www.dilmahtea.hu, a www.mydilmah.com, a www.facebook.com/dilmahHungary vagy a www.twitter.com/dilmah oldalakat!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.