A nyári szezon közeledtével a travelo.hu egy olyan gasztrotúrára kapott meghívást, ahol Siófoktól Balatonmáriafürdőig, Balatonszemestől a Kőröshegyig egyetlen nap alatt kóstolhatták végig a déli part gasztronómiai felhozatalának legjavát. A tapolcai pisztrángroládtól a croissantból készült mákos gubán át az ibolyás desszertcsodáig rengeteg ínyencség terítékre került.
„Nádfedeles épületben, madárcsicsergéssel, friss szellővel, kerti bútorokkal és jazzkoncertekkel várja a vendégeket április végétől az Egy csipet nádas a Siófok határában lévő természetvédelmi területen, a töreki erdő közepén. Az étterem saját kertjéből szedik a salátához való zöldségeket és szerzik be a fűszereket, a sajtokról a törekiben élő Nübel házaspár gondoskodik, egy helyi csapat liofilizálással is foglalkozik, a pici zsákfaluból tehát rengeteg mindent be tudnak szerezni. Egy izgalmas előétel a quinoás avokádótatár marinált királyrákkal, a főételek terén pedig olyan finomságokból választhatunk, mint a pisztrángfilé beluga lencsével, a St. Louis oldalas wasabis pankómorzsában, a ropogós malac császár sárgaborsópürével vagy a csirke piccata lime-os-spenótos gnocchival" – írja a travelo.hu.
„Amit mindenképp muszáj megkóstolnunk, az a hagyományos mákos guba megdicsőült formája, amely croissantból és fehér csokoládéból áll össze. De a világörökségi nápolyi pizza sem marad le az étlapról, ezt a kertben lévő food truckban készítik."
Ha kíváncsi vagy, hová érdemes még idén nyáron ellátogatni a Balaton déli partján, olvasd tovább a travelo.hu ajánlóját!>>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.