Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csikós tokány recept
Csikós tokány
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Ajánló

Imádja a házi pizzát és szezonális konyhát - íme a Globalista Konyha következő brit sztárséfje

gill meller river cottage globalista konyha
Gill Meller, a legendás River Cottage főszakácsa hamarosan Budapesten főz, a Globalista Konyha meghívására. A következő rövid interjú segít abban, hogy egy kicsit jobban megismerjük őt.

- Pigs & Pork néven került a boltokba első, River Cottage kézikönyve. Sőt, azóta megjelent Gather című, második szakácskönyve is.

- A Pigs & Pork inspiráló téma volt, és nagyon élveztem a könyvkészítéssel járó munkát. Minden évben tartottunk disznókat a River Cottage farmon, ezért sokat tudtam róluk, de még így is rengeteg újdonsággal találkoztam a könyv írása során: a ritka és hagyományos fajták sokszínűségéről, a nagyüzemi disznótartásról és az ott tapasztalt rettenetes állapotokról is. Valóban, elkészült a második könyvem is, Gather címmel, ami a legjobb szezonális angol konyhát ünnepli, benne 120 recepttel, melyeket az a csodálatos Dorset-i táj ihletett, ahol élek. Egyszerű, őszinte ételek, természetes, bőséges alapanyagokból.

- Több mint 10 éve dolgozik a River Cottage-ban. Mit tanult ott séfként?

- Rengeteget tanultam itt, nem csak a főzésről. Másképp gondolkodom az ételről és az emberekről is. A főzés az embereknél kezdődik. Akik megtermelik, kifogják, vadásszák az alapanyagokat, melyeket mi nap, mint nap elkészítünk a vendégeinknek vagy a családtagjainknak. Szenvedélyes hozzáállásuk, odafigyelésük és tudásuk nélkül nem állna rendelkezésünkre ennyiféle zöldség, gyümölcs, saláta, zöldfűszer vagy éppen hal. Megtanultam tisztelni az alapanyagokat, és rajtuk keresztül az embereket.

- Apaként mennyire volt sikeres az új ételek bevezetése terén a gyerekeivel?

- Mindkét gyerekem szeret enni és imádja a jó ételt, de azért van, amit nem hajlandóak megenni. A gyerekek nem mindig szeretik, ha olyan ételt kell enniük, amit az étteremben készítenék, de már kipróbálták a nyulat, az osztrigát, az articsókát és az ürühúst, de a kedvencük továbbra is a házi készítésű pizza péntek esténként.

- Önnek mi a titkos kedvence?

- Bevallom, nekem is bejön a péntek esti házi készítésű pizza!

Gill Meller – River Cottage - angol farm konyha – pop-up
MOM Park, Leroy Bistro, október 11-12, 19:00 óra
www.globalistakonyha.com
További információk itt >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.