Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Káposztás tészta egyszerűen
Epres blondie
Vadas marha
Klasszikus grízgaluska leves
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal
Kínai szezámmagos csirke
Tárkonyos csirkeraguleves
Tojásos nokedli fejes salátával
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Zsemlegombóc
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-csirkemell
Ajánló

Így grillezz pulykát! Tippek és tanácsok!

curry, pulykamellfilé, spenót, piritottgomba, grillezett pulykamell
Végre itt a grillszezon, amikor a főzés kiléphet a konyhából. A szabadtéri sütögetés az egyik legszuperebb program. A kellemes társaságot, fejeld meg pácolt pulykahússal és könnyű, nyári vegyes salátával! Válaszd a Gallicoop termékeit, mert ezek garantáltan ellenőrzött körülmények között tartott, magyar pulykából készülnek!

Minőségi pulykahúsból bármilyen fogást könnyen elkészíthetsz és így a grillezés is igazi élmény lehet. Remek ízeket érhetsz el egy jól kitalált és előkészített pácolással. Ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény van egy-két tudnivaló, amire jó, ha figyelsz!

1. Ne pácold sokáig!

Ha túl sokáig hagyod a húst a pácban, a fehérjék elkezdenek bomlani, a rostok mállóssá válnak, és ez árt az ízeknek.

Grillezett currys pulykamell spenótos pirított gombával
Grillezett currys pulykamell spenótos pirított gombával
2. Vigyázz a hőmérsékletre!

A pácolt húsokat jól zárható dobozban vagy üvegtálban, lefóliázva tedd a hűtőszekrénybe, de a grillsütőre csakis langyosan pakold őket, különben a közepük nem sül át rendesen, kívül pedig könnyen megégnek. A pácolt ételt grillezés előtt kb. félórával vedd ki a hűtőszekrényből és tartsd szobahőmérsékleten.

3. óvatosan a fűszerekkel

A hús felületére tapadt fűszereket, páclevet sütés előtt távolítsd el, itasd fel, különben fekete kéregként sülnek rá.

Portugál pácolt fűszeres pulyka
Portugál pácolt fűszeres pulyka
4. ennyi idő kell a pácnak

A baromfi és szárazabb vörös húsokat sütés előtt este, de legkésőbb aznap reggel tedd páclébe.

5. TUDTAD?

Szebb lesz a hús színe, ha kevés barna cukrot is teszel a pácba.

 
Fűszeres pulykaszárnyak serpenyős zöldségekkel
Fűszeres pulykaszárnyak serpenyős zöldségekkel
6. figyelj a szénre!

A sütést csak akkor kezdd el, ha a szén már világosszürke hamuval fedett. Kb. 20-30 percre van ahhoz szükség, hogy a faszén vagy a brikett leégjen.

A Gallicoop pulykamell-filéje Magyar Baromfi Védjeggyel (fenntarthatósági tanúsítvánnyal) ellátott, megbízható termék. A védjegyes termékek szigorú minőségellenőrzésen esnek át, ezért biztos lehetsz benne, hogy ezek az áruk biztonságosak: útjuk nyomon követhető a tojástól a polcig.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.