Egy Leerdam városhoz közeli faluban alapított sajtműhelyt 1914-ben Cees Boterkooper, a szomszédos településen pedig Bartian Bars tejipari termékeket forgalmazott. Igaz a két vállalkozás csak 1970-ben talált egymásra, nem sokkal később közösen hívták életre a Leerdammer sajtot a holland gouda és ementáli keresztezésével. Így jött létre a tökéletes, nagylyukú, friss félkeménysajt, mely sem tartósítószert, sem laktózt nem tartalmaz. Sőt, a Leerdammert lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Mind a négy fajta Leerdammer gazdag kalciumban, 10 dkg sajt fedezi a felnőttek számára előírt napi mennyiséget. A light sajt csökkentett zsírtartalommal a diétázóknak kedvez, a Caractére már nevében is jelzi karakteres íz világát, a Delacréme változat pedig a könnyedebb, krémes ízek kedvelőit csábítja el.
A sajt az egyik legfontosabb táplálékunk. Jelentős mértékben tartalmaz életfontosságú anyagokat, mint a fehérjék, zsírok, vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok.
A szeletelt változaton kívül darabolt, tömb és guriga formában érhetők el a Leerdammer sajtok. A Leerdammer termékek hazai forgalmazója a White Lake Kft.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.