Vadas marha
Klasszikus stíriai metélt
Körömpörkölt csülökkel
Rakott zöldbab darált hússal
Farsangi szalagos fánk
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Epres blondie
Dödölle - az eredeti recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-csirkemell
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell
Csupacsokis brownie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tárkonyos csirkeraguleves
Ajánló

Macerás grillezés? Ugyan már!

A hosszú és igen fagyos tél után már alig vártuk, hogy eltehessük a nagykabátot a szekrény legmélyére és helyette elővegyük a sokkal inkább szívesen hordott fürdőruhánkat. Májusban viszont még sokszor megviccel minket a bolondos időjárás, a strandolással még egy kicsit várnunk kell, ám grillezni már ilyenkor is bátran lehet. Legyen az a kertben, a teraszon vagy épp egy pöttöm kis erkélyen - grillezni mindenhol jó!

De hogyan is induljunk neki a grillszezonnak? Még az a szerencse, hogy az ALDI-ban grilleszközök és hozzávalók széles választéka vár minket!

1. Szerezd be az eszközöket!

Első lépésként el kell döntenünk, hogy min szeretnénk grillezni. A legnépszerűbb mindenképp az ételeknek különleges füstös ízt kölcsönző faszenes grillező. Jóval egyszerűbb megoldást viszont az elektromos- vagy gázgrill nyújt, hiszen ezeknél nincs szükség faszénre és a tisztításuk is egyszerűbb.

2. Mit ennél?

Miután beszereztük a sütéshez szükséges eszközt, a grillezett ételeket tekintve már csak a képzeletünk szabhat határt. Húsok, zöldségek és gyümölcsök egész tárháza áll előttünk - gyakorlatilag bármelyiket bármelyikkel párosíthatjuk. Az ALDI-nak köszönhetően egy grillparti különösebb előkészületet sem igényel: a pácolt húsok, a különböző ízesítésű grillkolbászok, a grillsajtok, zöldségek-gyümölcsök, öntetek és szószok egy szempillantás alatt a kosárba kerülnek és már csak a barátoknak kell szólni.

3. Amire ügyelni kell...

A grillezés az ételkészítés egy kevésbé kötött módja, bátran szabadjárta engedhetjük a fantáziánkat. Ám itt is érdemes bizonyos tanácsokat megfogadni - például mindig ügyeljünk a biztonságra, tisztaságra és ahogy a főzésnél, itt is sok múlik az időzítésen: a különböző alapanyagok más-más sütési időt igényelnek.

3+1. Gondolj az italra is!

A nagy evés mellett pedig már csak egy hűsítő italra van szükség: bazsalikomos limonádé, citromos sör, fröccs vagy éppen a gyümölcsös proseccó is kiváló választás grillezés esetén.

Ezzel bebizonyosodott, a grillezés tényleg igazán egyszerű, az elkészíthető ételeknek pedig se szeri se száma. Így már nem maradt kifogás, hogy miért ne vágjunk bele már most a hétvégén! Így már nem maradt kifogás, hogy miért ne vágjunk bele már most a hétvégén!

Grillezéshez pácok, mártások és recepteket itt!>>>
Grillezni csak jókedvűen lehet, itt a bizonyíték!>>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.