2016. április 29-június 01. PIArtC
Magyarországon első alkalommal jön létre tárlat a kortárs gasztrofotósok alkotásaiból, az ország legjobb gasztrofotósai közül heten - Bakcsy Árpád, Balkányi László, Fekete Antonio, Körmendi Imre, Patyi Árpád, Pintér Árpád, Vulman Péter – kaptak lehetőséget arra, hogy csoportos kiállítás keretében mutassák be képeiket. Alapanyagok, különleges ételkompozíciók, művészi tálalások, séfportrék, disznóvágás és Bocuse d'Or-hangulat egyaránt megjelenik a fotókon.
2016. május 04-08.
Az idei fesztivál különlegessége, hogy déli szomszédaink gazdag gasztronómiai különlegességeinek legjava is megjelenik a kínálatban. Mindezt igényes könnyű- és világzenei koncertek teszik még színesebbé.
2016. május 05-08.
Magyarország legvagányabb sörfőzdéi újra elözönlik a Dél-Alföld egyik leghangulatosabb városát, kiegészülve cseh, belga, brit, ír, német, amerikai és erdélyi különlegességekkel! 30 sörfőzde több, mint 150-féle különlegességével + szenzációs street food fogásokkal várják a szervezők a fesztiválra érkezőket.
2016. május 06-08. Rosalia
A Budapest Borfesztivál tavaszi, tematikus kistestvére afféle nyárköszöntő borünnep, ahol a friss, ropogós rosék egyenrangú partnerei lesznek a gyöngyöző, habzó és pezsgő borok. Természetesen a rózsaszín és a buborék számtalan árnyalata mellett ebben az évben is gazdag szórakoztató programokkal és kiváló gasztronómiai élményekkel várják a szervezők a vendégeket. Játékok, interaktív programok szórakoztatják a borkedvelőket, családokat. Az önfeledt kóstolás szerelmeseit idén egy tágasabb helyszínre, a Városligetbe hívjuk, a Vajdahunyad vára mögötti rétre.
2016. május 06-08.
Európa legnyugatibb országa kapta idén a meghívást, hogy az összművészeti fesztivál keretében bemutassa kultúráját, elénk varázsolja magával ragadó hangulatát, annak változatos konyhaművészetével együtt. Buda kulturális főutcájának kávézói, éttermei, borbárjai megmutatják a portugál konyha sokszínűségét, hogy milyen a méltán híres salátafaló lisszaboniak és pacalevő portóiak gasztronómiája.
2016. május 10-11.
Idén Magyarország, azon belül is a Hungexpo – Budapest területe ad otthont a világ legrangosabb séfversenyének, a Bocuse d`Or európai döntőjének. Az esemény kapcsán világossá válik, kik a kontinens legígéretesebb séfjei, hiszen a zsűri tagjai Budapesten választják ki azokat az európai országokat, amelyek részt vehetnek a Bocuse d`Or 2017-es lyoni világdöntőjén. A budapesti program - több nemzetközi válogató verseny után - egy 5 óra 35 percen át tartó lélegzetelállító kulináris produkció lesz. A megmérettetésen mindössze 11 séf nyer részvételi lehetőséget a Bocuse d`Or 2017 januárjában rendezendő lyoni világdöntőjére, ahol a különböző válogató versenyek győztesei vetélkednek egymással.
2016. május 12-15.
A már megszokott minőségi kínálattal, a legjobb séfek mestermunkáival és izgalmas ízkavalkáddal várja a gasztronómia szerelmeseit a Gourmet Fesztivál a Millenárison. A mesterszakácsok ezúttal nem egy bizonyos ételt álmodnak újra, hanem két alapanyagra, a vadra és a halra koncentrálnak majd a saját specialitásaikon túl. Az idei évben két alapanyagból, a halból és a vadból készült remekeket kóstolhatjuk majd a számtalan más nagyszerű fogás mellett. A legjobb budapesti éttermek, valamint a hal és vad ételek mellett természetesen idén is sok minden más felkerül a palettára: a stílusos vidéki éttermek (SVÉT), válogatott fővárosi street food helyek, újhullámos cukrászdák, a legjobb ázsiai ízek mellett megannyi előadás és bemutató teszi teljessé a kínálatot.
2016. május 13-15.
Az idei Belga Sörfesztiválon 43 belga sörfőzde 205-féle sörét, közülük 61-féle csapolt sört kóstolhatnak meg az érdeklődők. A látogatók három napon át kalandozhatnak a belga sörök csodálatos világában, egy olyan világban, ahol a sör nem csak egy keserű, és alacsony alkoholtartalmú ital. Ebben a világban a sör lehet édes, savanykás, sőt esetenként akár sós is, vagy a jól ismert keserűséggel karöltve, íze akár lefedheti a teljes íz palettát is. A teljesség igénye nélkül a Belga Sörfesztiválon csak gyümölcssörből több, mint 40-félét lehet majd megkóstolni, a közkedvelt meggyesektől a barackoson át, egészen az egzotikus kókuszosig vagy banánosig.
2016. május 13-16.
A rendezvény ideje alatt a magas gasztronómiai kínálaton túl, olyan libamáj-különlegességekkel találkozhatnak az érdeklődők, amelyek mindegyike elérhető áron, pénztárcabarát formában kerülhet az asztalra. Az esemény díszvendége a tokaji bor és borvidék.
2016. május 14-15.
A tihanyi Akasztó-dombnál festőibb helyszínt aligha találnák, ahol pálinkafesztivált lehetne rendezni. Az idei fesztivál a pálinka mellett a többi hungarikumot helyezi fókuszba. A fesztiválnak a pünkösdi hagyományok adnak keretet, az eseményről nem hiányoznak a magyaros ételek, édességek, lesz kirakodóvásár, a szórakoztató- és gyerekprogramok, valamint a koncertekkel is készülnek a szervezők.
2016. május 20-22.
A Nemzetközi Sörfesztiválon nemcsak a hazai kézműves sörfőzdék kapnak helyet, de megjelennek a legnevesebb nemzetközi sörkészítő műhelyek is. Több, mint 300 fajta sör, street food és nemzetközi sörverseny teszi majd teljessé a fesztivált. A rendezvényen a résztvevő országok nagykövetségei és legnépszerűbb éttermei is helyet kapnak, a színpadon pedig az adott országok kedvelt zenekarai szórakoztatják a nagyérdeműt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.