Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Ajánló

Sör- és libamájfesztivál: íme a legjobb májusi gasztroprogramok

Idén májusban nem lesz hiány gasztronómiában. A szokásos tavaszi pezsgés mellett számos egyéb gasztronómiai esemény is igényt tarthat a figyelmünkre. Ilyen többek között a világ legrangosabb séfversenyének európai döntője, valamint az azt követő, magyar sztárséfeket és éttermeket felvonultató fesztivál.
GASZTRONÓMIA KÉPEKBEN A BELVÁROSI PIACON >>>

2016. április 29-június 01. PIArtC

Magyarországon első alkalommal jön létre tárlat a kortárs gasztrofotósok alkotásaiból, az ország legjobb gasztrofotósai közül heten - Bakcsy Árpád, Balkányi László, Fekete Antonio, Körmendi Imre, Patyi Árpád, Pintér Árpád, Vulman Péter – kaptak lehetőséget arra, hogy csoportos kiállítás keretében mutassák be képeiket. Alapanyagok, különleges ételkompozíciók, művészi tálalások, séfportrék, disznóvágás és Bocuse d'Or-hangulat egyaránt megjelenik a fotókon.

BOR, MÁMOR, PÉCS >>>

2016. május 04-08.

Az idei fesztivál különlegessége, hogy déli szomszédaink gazdag gasztronómiai különlegességeinek legjava is megjelenik a kínálatban. Mindezt igényes könnyű- és világzenei koncertek teszik még színesebbé.

Sörfeszt, Hódmezővásárhely >>>

2016. május 05-08.

Magyarország legvagányabb sörfőzdéi újra elözönlik a Dél-Alföld egyik leghangulatosabb városát, kiegészülve cseh, belga, brit, ír, német, amerikai és erdélyi különlegességekkel! 30 sörfőzde több, mint 150-féle különlegességével + szenzációs street food fogásokkal várják a szervezők a fesztiválra érkezőket.

Rosé és Pezsgő Liget, Budapest >>>

2016. május 06-08. Rosalia

A Budapest Borfesztivál tavaszi, tematikus kistestvére afféle nyárköszöntő borünnep, ahol a friss, ropogós rosék egyenrangú partnerei lesznek a gyöngyöző, habzó és pezsgő borok. Természetesen a rózsaszín és a buborék számtalan árnyalata mellett ebben az évben is gazdag szórakoztató programokkal és kiváló gasztronómiai élményekkel várják a szervezők a vendégeket. Játékok, interaktív programok szórakoztatják a borkedvelőket, családokat. Az önfeledt kóstolás szerelmeseit idén egy tágasabb helyszínre, a Városligetbe hívjuk, a Vajdahunyad vára mögötti rétre.

Portugál ínyencségek Budán, Budapest >>>

2016. május 06-08.

Európa legnyugatibb országa kapta idén a meghívást, hogy az összművészeti fesztivál keretében bemutassa kultúráját, elénk varázsolja magával ragadó hangulatát, annak változatos konyhaművészetével együtt. Buda kulturális főutcájának kávézói, éttermei, borbárjai megmutatják a portugál konyha sokszínűségét, hogy milyen a méltán híres salátafaló lisszaboniak és pacalevő portóiak gasztronómiája.

Bocuse d'Or európai döntője, Budapest >>>

2016. május 10-11.

Idén Magyarország, azon belül is a Hungexpo – Budapest területe ad otthont a világ legrangosabb séfversenyének, a Bocuse d`Or európai döntőjének. Az esemény kapcsán világossá válik, kik a kontinens legígéretesebb séfjei, hiszen a zsűri tagjai Budapesten választják ki azokat az európai országokat, amelyek részt vehetnek a Bocuse d`Or 2017-es lyoni világdöntőjén. A budapesti program - több nemzetközi válogató verseny után - egy 5 óra 35 percen át tartó lélegzetelállító kulináris produkció lesz. A megmérettetésen mindössze 11 séf nyer részvételi lehetőséget a Bocuse d`Or 2017 januárjában rendezendő lyoni világdöntőjére, ahol a különböző válogató versenyek győztesei vetélkednek egymással.

Gourmet Fesztivál, Budapest >>>

2016. május 12-15.

A már megszokott minőségi kínálattal, a legjobb séfek mestermunkáival és izgalmas ízkavalkáddal várja a gasztronómia szerelmeseit a Gourmet Fesztivál a Millenárison. A mesterszakácsok ezúttal nem egy bizonyos ételt álmodnak újra, hanem két alapanyagra, a vadra és a halra koncentrálnak majd a saját specialitásaikon túl. Az idei évben két alapanyagból, a halból és a vadból készült remekeket kóstolhatjuk majd a számtalan más nagyszerű fogás mellett. A legjobb budapesti éttermek, valamint a hal és vad ételek mellett természetesen idén is sok minden más felkerül a palettára: a stílusos vidéki éttermek (SVÉT), válogatott fővárosi street food helyek, újhullámos cukrászdák, a legjobb ázsiai ízek mellett megannyi előadás és bemutató teszi teljessé a kínálatot.

BELGA SÖRFESZTIVÁL, BUDAPEST >>>

2016. május 13-15.

Az idei Belga Sörfesztiválon 43 belga sörfőzde 205-féle sörét, közülük 61-féle csapolt sört kóstolhatnak meg az érdeklődők. A látogatók három napon át kalandozhatnak a belga sörök csodálatos világában, egy olyan világban, ahol a sör nem csak egy keserű, és alacsony alkoholtartalmú ital. Ebben a világban a sör lehet édes, savanykás, sőt esetenként akár sós is, vagy a jól ismert keserűséggel karöltve, íze akár lefedheti a teljes íz palettát is. A teljesség igénye nélkül a Belga Sörfesztiválon csak gyümölcssörből több, mint 40-félét lehet majd megkóstolni, a közkedvelt meggyesektől a barackoson át, egészen az egzotikus kókuszosig vagy banánosig.

LIBAMÁJ FESZTIVÁL, OROSHÁZA >>>

2016. május 13-16.

A rendezvény ideje alatt a magas gasztronómiai kínálaton túl, olyan libamáj-különlegességekkel találkozhatnak az érdeklődők, amelyek mindegyike elérhető áron, pénztárcabarát formában kerülhet az asztalra. Az esemény díszvendége a tokaji bor és borvidék.

Tihanyi Pünkösdi Pálinkafesztivál, Tihany >>>

2016. május 14-15.

A tihanyi Akasztó-dombnál festőibb helyszínt aligha találnák, ahol pálinkafesztivált lehetne rendezni. Az idei fesztivál a pálinka mellett a többi hungarikumot helyezi fókuszba. A fesztiválnak a pünkösdi hagyományok adnak keretet, az eseményről nem hiányoznak a magyaros ételek, édességek, lesz kirakodóvásár, a szórakoztató- és gyerekprogramok, valamint a koncertekkel is készülnek a szervezők.

NEMZETKÖZI SÖRFESZTIVÁL, BUDAPEST >>>

2016. május 20-22.

A Nemzetközi Sörfesztiválon nemcsak a hazai kézműves sörfőzdék kapnak helyet, de megjelennek a legnevesebb nemzetközi sörkészítő műhelyek is. Több, mint 300 fajta sör, street food és nemzetközi sörverseny teszi majd teljessé a fesztivált. A rendezvényen a résztvevő országok nagykövetségei és legnépszerűbb éttermei is helyet kapnak, a színpadon pedig az adott országok kedvelt zenekarai szórakoztatják a nagyérdeműt.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.