Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tojásos nokedli fejes salátával
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus grízgaluska leves
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen
Babgulyás
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Zsemlegombóc
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus kuglóf
Ajánló

Meglepő! Imádja a konzerv halat és a szalonnát a brit sztárszakács

oliwer rowe
A Globalista Konyha következő vendége Oliwer Rowe, aki a magas minőségű, szezonális alapanyagok szerelmese. Izgalmas menüsorát november 19-20-án kóstolhatják az Apacuka étteremben. Oliver Rowe egy rövid interjúban mesél kedvenc alapanyagairól, különleges konyhájáról és nélkülözhetetlen konyhai eszközéről.
Oliwer Rowe, a Globalista Konyha meghívottja
Oliwer Rowe, a Globalista Konyha meghívottja

- Milyen a konyhája?

Egy régi Viktoriánus házban élek, hatalmas a belmagasság, és a konyha egy nagy szoba közepén található, teljesen elszeparáltan, csodás, kertre nyíló ajtókkal. Csakhogy, ez az első emeleten található és erkély nincs – rendkívül veszélyes! A konyha stílusa a 60-as évekből való, mára kicsit divatjamúlt. Ez volt az egyik első konyha, amit kerekesszékes embernek terveztek, ezért a pultok kicsit alacsonyak, de már megszoktam.

- Mindennek finomabb az íze….

- Vajjal! Ez a legjobb alapanyag a világon. Amikor a Konstam étteremben dolgoztam, egy London közeli farmról kaptuk a vajat. Hetente csak 20 kg-t készítettek. Ez volt a legfrissebb, legízletesebb vaj, amit valaha kóstoltam. Az évszakok változásával a vaj íze is átalakult, hiszen mást legeltek a tehenek. Nagyon hiányzik ez a csodás vaj. Mostanában sok kecskevajat eszem, mert apám nem fogyaszt tehénből készült tejterméket, és én is rákaptam.

- Mostanában rá vagyok kattanva a….

Szezonális ételekre. Néhány hete rengeteg Jersey Royals burgonyát és spárgát eszem, rebarbarát, grillezett újhagymát. Bevallom, a szalonna most a legnagyobb kedvencem. Tojás, vadfokhagyma és szalonna – tökéletes.

- A kedvenc konyhai eszközöm…

- Egy sokat használt gránit mozsár, amit kb. 15 éve vásároltam egy ázsiai boltban. A konyhám nem is lenne igazi konyha nélküle. A gránitról kezdetben lepattan néhány darab, de aztán az élek simákká válnak, beszívja az olajat, és tökéletessé nemesül. Ráadásul olyan súlya van, hogy alig bírom felemelni.

- Ha éhes vagyok….

Bármilyen konzerv hal jöhet, pirítóson. Egy másik nagy kedvencem a rizs – elég egy tálka rizs, némi szezámolajjal és szójaszósszal meglocsolva, fenyőmaggal, tökmaggal, kesudióval megszórva, némi zöldfűszerrel – hibátlan. Néhány perc alatt kész van, és úgy telít el, hogy nem érzem dugig telve a hasam.

Oliver Rowe a legjobb őszi alapanyagokból állította össze első budapesti pop-up vacsorája alapanyagait, melyeket november 19-20-án az Apacuka étteremben a Globalista Konyha tálalásában kóstolhatnak meg az érdeklődők.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.