Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Puncstorta  recept
Puncstorta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Ajánló

Vacsora 30 perc alatt: parmezános csirke - lépésről lépésre

parmezános csirke
Hétköznap este ritkán jut időnk háromfogásos vacsorát főzni, ilyenkor a gyorsaság és a praktikum számít. Ha csak fél óránk van a család elé tenni valami finomat és táplálót, készítsünk csirkét! Íme egy parmezános változat spenótos kelkáposztával. Mutatjuk, hogy készül lépésről lépésre.
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

PARMEZÁNOS CSIRKE SPENÓTOS KELKÁPOSZTÁVAL >>>
A HOZZÁVALÓK:

30 dkg tanyasi csirkemell
3 dkg parmezán sajt
6 dkg mozzarella sajt
1,5 dl marinara szósz
20 dkg spenót
25 dkg kelkáposzta
2 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
olívaolaj
bazsalikom

bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

serpenyő
keverőtál
sütő
hőálló tál/tepsi

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN >>>
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. A húst és a zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A kelkáposztát felszeleteljük, a spenótot széttépkedjük. A fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk. A parmezánt lereszeljük, a mozzarellát szétnyomkodjuk.

2. Egy keverőtálban összekeverjük a vajat és a parmezánt. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, majd állni hagyjuk néhány percig.

3. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A csirkemelleket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjük a páccal. Ha marad a keverőtálban pác, azt a hús tetejére rakjuk, és 15-18 percig sütjük.

4. Egy közepes méretű serpenyőben olívaolajat hevítünk, és közepes lángon megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot és a kelkáposztát. Hozzáöntünk egy kevés vizet, és 4-5 percig pároljuk. Ha kész, levesszük a tűzről, megsózzuk, megborsozzuk, és lefedve félrerakjuk.

5. Alacsony lángon felforraljuk a marinara szószt és kb. 0,5 dl vizet. Ha forr, közepesre vesszük a lángot, és beletesszük a sütőből kivett csirkemelleket. A szószt a csirkemellekre kanalazzuk, majd rászórjuk az összenyomkodott mozzarellát. Lefedjük a serpenyőt, és 2-3 percig főzzük. Ha a sajt ráolvadt a csirkére, már kész is.

6. A csirkét a spenótos kelkáposztával és a szósszal tálaljuk.

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.