Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A Magyarország tortája verseny évről évre felhívja, ráirányítja a nagyközönség figyelmét arra, hogy rengeteg tehetséges fiatal cukrászt találni az országban. A salgótarjáni Szó testvérekhez, Gellérthez és Dánielhez hasonló elszántsággal és alázattal keresi az útját az elképesztően fiatal Sitkei Balázs, akit a paksiak nagyon jól ismernek és szeretnek.
Sitkei Balázs cukrászdájában is kapható Magyarország tortája, az Őrség Zöld Aranya/ Fotó: Stella cukrászda
Sitkei Balázs cukrászdájában is kapható Magyarország tortája, az Őrség Zöld Aranya/ Fotó: Stella cukrászda

A korábban Balázs nagymamája által üzemeltetett cukrászda, a Stella ugyanis fogalom Pakson. Az 1992-ben, Paks óvárosában megnyitott cukrászdában az elmúlt évig Jolika kínálta megbízható minőségű, finom, házias, hagyományos süteményeit, az egyre bővülő vendégkör számára.

Bár a család Balázst eredetileg más életpályára szánta, az édes gyerekkor és a nagymama által vitt cukrászda győzött, s a fiatal fiú – egy generációt átugorva – huszonegy évesen átvette a stafétát. Ez az átvétel azonban nem csak a további üzemeltetés jelentette, hanem azt az alkotói szabadságot, amelyben Balázs teljesen új alapokra építve elkezdhette kialakítani az új szortimentet, saját képére formálva nem csak a desszerteket, hanem magát a cukrászdát is.

Pucér esküvői torta Sitkei Balázstól/ Fotó: Mészáros Virág
Pucér esküvői torta Sitkei Balázstól/ Fotó: Mészáros Virág

A letisztult, otthonos, vintage hangulatú cukrászda fő vonzerejét a nyári hónapokban – a kilencvenes évek óta – a házi fagylalt jelenti, amelyre Balázs is nagy hangsúlyt fektet, a nagymamánál megszokott finom krémek most is ott pihennek a pultban, igaz már teljesen más technológiával készül mindegyik.

A fagylaltok mellett megtalálhatók a törzsvendégek által megszeretett, megszokott tételek, szerencsére a cukrászváltással nem kopnak ki a nagymama által készített sütemények, de azért a mérleg nyelve már inkább a francia cukrászat remekei felé billen, ezek a desszertek egyre nagyobb teret kapnak Balázs kínálatában.

A desszertpultban megtalálható a megunhatatlan macaron, a különféle tarte-ok és mousse-ok, s a mostanában ismertté váló monodesszertek. Balázs süteményei jellemzően követik a nemzetközi trendeket, mutatós, izgalmas kreációit szívesen tesztelik a cukrászda vendégei.

Macaronok/ Fotó: Stella cukrászda
Macaronok/ Fotó: Stella cukrászda

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.