Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Ajánló

Titokzatos őszi kert, mágikus leves, és gombaerdő - káprázatos fine dining ételfotók

Faágak és avar a tányéron, egy mágikus leves, ami a szemünk láttára változtatja formáját...Ahogyan elnézzük a Baraka étterem őszi ételeinek fotóit, úgy érezzük magunkat, mintha egy műalkotást, és nem a vacsoránkat látnánk.

Itt semmi nem az, aminek látszik. Persze kell egy jó nagy adag nyitottság ahhoz, hogy az ember nyitott legyen a gasztronómiának ezen vonalára, de a végeredmény tényleg bámulatos. A fiatal brazil-portugál séf, André Bicalho minden szezonban elképesztő ételkreációkkal lepi meg vendégeit, melyeket mindig egy-egy téma köré épít fel. Az idei ősz ételeit a káosz ihlette. Vigyázat! Ezek a tányérok nem feltétlenül lesznek szépek, egyébként pedig semmi sem az, mint aminek látszik!

Nem tudod, hogy mi ez? Szőlő, bergamot, méz
Nem tudod, hogy mi ez? Szőlő, bergamot, méz

Amikor André az őszről beszél, így fogalmaz. "Az ősz az alkony két olyan évszak között, melyek életről és halálról szólnak. Átmeneti időszak. Amikor a természet utolsó virágzása a tél első végítéletével és pusztításával ütközik. A zavarodottság, az ellentmondások és káosz egyvelege egyszer csak megjelenik, és mindent elsöpör.” Ezért is választották az őszi menüjük fő ihletének a káoszt, a Baraka csapata szerint, ez jellemzi a legjobban az évszakot.

Az ősz színeiben pompázik ez a fogás! - Magyar őz, Char Siu, lila édesburgonya, rukkola
Az ősz színeiben pompázik ez a fogás! - Magyar őz, Char Siu, lila édesburgonya, rukkola

"A múlt romjain lépkedünk, miközben az új évszak meglepetései varázsolnak el bennünket. Érzékeinket megtéveszti ez az össze-visszaság, úgy tűnhet, mintha a hanyatlással kéne szembenéznünk, miközben az új évszak igazi megvilágosodást és örömet hordoz magában. Együtt sétálunk vendégeinkkel ezen a göröngyös úton, együtt éljük át a zavaros felfedezések élményét! Ünnepeljük a rendezetlenséget, és hagyjuk, hogy az ízek leheljenek belénk életet!” - mondja André, akinek szavai tökéletesen passzolnak a szeptemberi és októberi időjáráshoz, hiszen egyik nap még pólóban sétálunk, másnap pedig télikabátot húzunk.

Csokoládé, passiógyümölcs, sütőtök
Csokoládé, passiógyümölcs, sütőtök

Az amuse bouche első három tétele egy üveg terráriumban érkezik, mely egy titokzatos őszi kertet idéz fel. A kertben törött faágak, avar, néhány furcsa elem, köztük húzódik meg kucsmagomba, csokoládé és libamáj.

Akár egy őszi mező - Kucsmagomba, csokoládé, libamáj
Akár egy őszi mező - Kucsmagomba, csokoládé, libamáj

Ezután érkezik a gyöngytyúk különleges díszítéssel. Mi lehet az a szénaboglyának látszó valami? Nem lehet tudni, de ehető!

A leves lehetne egy hagyományos tom kha leves rák carpaccióval, de a vattacukor gömbből szemünk láttára kiolvadó spirulina fekete lyukat formáz majd a tányérunkon. Ezután nehéz lesz úgy fogyasztani, mintha csak egy egyszerű levest kanalaznánk.

A Baraka kínálatában az ételek között most már békésen megfér egymás mellett a marokkói polip, ami mellé hazai egres is jár, az amerikai Omaha Fekete Angus bélszín, a Franciaországból érkező nyúl vagy kacsamáj, az Atlanti-óceán fekete tőkehala, a magyar karalábéból készülő vegetáriánusokra szabott főfogás és a magyar őz.

Ezt viszonylag egyszerű kitalálni! - Marokkói polip, egres, édesburgonya, zöld curry, fekete olíva
Ezt viszonylag egyszerű kitalálni! - Marokkói polip, egres, édesburgonya, zöld curry, fekete olíva

A menü csúcspontja a satjválogatás és a desszert. A sajtok inkább erdő mélyén megbúvó gombákra emlékeztetnek majd, de aki édesszájú, választhatja a passiógyümölcs, csokoládé és sütőtök kombinációját. A három alapanyag ezen a tányéron összesen 15 komponensen keresztül mutatja meg magát.

Csokoládé, passiógyümölcs, sütőtök
Csokoládé, passiógyümölcs, sütőtök


ILYENEK A KÖSZÖNTŐ FALATOK EGY MENŐ BUDAPESTI FINE DINING ÉTTEREMBEN

10 LEGJOBB VIDÉKI ÉTTEREM, AMIT ÉRDEMES KIPRÓBÁLNOD!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.