Hogy miért jobb a házi sütésű sajtos kifli? Először is azért, mert sokkal finomabb, hiszen olyan alapanyagok kerülnek bele, amiket mi választunk. Másodszor: biztosak lehetünk abban, hogy friss kifli kerül a tányérunkra. És végül: a sütés lehet közös családi program, aminél nincs jobb a hűvös őszi estéken. Készíthetjük laktóz- és gluténmentesen, megszórhatjuk magokkal, ízesíthetjük, tölthetjük azzal, ami éppen a hűtőszekrényben van. A legfontosabb, hogy a sajt jó minőségű, finom és friss legyen.
Trappista: a legnépszerűbb sajt kis hazákban. A félkemény sajtok közé tartozik, érlelt, erjedési lyukas. Jól reszelhető, és szépen olvad.
Gouda: érlelési ideje 4 héttől akár egy évig is terjedhet. Krémes és lágy ízű sajt, ami az érés során veszít a nedvességtartalmából, így lesz az íze egyre karakteresebb. Könnyen olvad, így tökéletes választás pogácsára, kiflire, de akár pizzára is.
Edami: az észak-hollandiai Edam kikötőjéből származik, tehéntejből készült sajt. Az enyhén érlelt Edámi sajtnak enyhe, sós íze van, ami aztán az érés során válik erősebbé.
Maasdam: édeskés, diós ízű. Nagyon jól olvad, ezért mehet szendvicsekbe, de pogácsákra, kiflikre is tökéletes.
Cheddar: Anglia egyik legkedveltebb sajtja. Tehéntejből készült kemény sajt, színe szalmasárga, illetve színezve narancsvörös. Állaga enyhén törékeny. Íze erőteljesen aromás, kissé fanyar, a dióra emlékeztet.
Íme, a kedvenc sajtos kifli receptjeink!
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.