Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Alapételek

5 szuper finom sajtos kifli a simától a töltöttig

Mustáros-kolbászos sajtos kifli /Fotó: Mindmegette
A pihe-puha vagy éppen roppanós sajtos kifliket imádjuk, hiszen nemcsak jó vendégváró falatok, de reggelire vagy akár tízóraira is belakmározhatunk belőlük. Próbáld ki a következő recepteket, egészen biztosan nem fogsz csalódni!

Hogy miért jobb a házi sütésű sajtos kifli? Először is azért, mert sokkal finomabb, hiszen olyan alapanyagok kerülnek bele, amiket mi választunk. Másodszor: biztosak lehetünk abban, hogy friss kifli kerül a tányérunkra. És végül: a sütés lehet közös családi program, aminél nincs jobb a hűvös őszi estéken. Készíthetjük laktóz- és gluténmentesen, megszórhatjuk magokkal, ízesíthetjük, tölthetjük azzal, ami éppen a hűtőszekrényben van. A legfontosabb, hogy a sajt jó minőségű, finom és friss legyen.

Sajttippek

Trappista: a legnépszerűbb sajt kis hazákban. A félkemény sajtok közé tartozik, érlelt, erjedési lyukas. Jól reszelhető, és szépen olvad.

Gouda: érlelési ideje 4 héttől akár egy évig is terjedhet. Krémes és lágy ízű sajt, ami az érés során veszít a nedvességtartalmából, így lesz az íze egyre karakteresebb. Könnyen olvad, így tökéletes választás pogácsára, kiflire, de akár pizzára is.

Edami: az észak-hollandiai Edam kikötőjéből származik, tehéntejből készült sajt. Az enyhén érlelt Edámi sajtnak enyhe, sós íze van, ami aztán az érés során válik erősebbé.

Maasdam: édeskés, diós ízű. Nagyon jól olvad, ezért mehet szendvicsekbe, de pogácsákra, kiflikre is tökéletes.

Cheddar: Anglia egyik legkedveltebb sajtja. Tehéntejből készült kemény sajt, színe szalmasárga, illetve színezve narancsvörös. Állaga enyhén törékeny. Íze erőteljesen aromás, kissé fanyar, a dióra emlékeztet.

Íme, a kedvenc sajtos kifli receptjeink!

GYORS SAJTOS KIFLI>>>

Gyors sajtos kifli  / Fotó: MME
Gyors sajtos kifli / Fotó: MME

PUHA SAJTOS KIFLI>>>

Puha sajtos kifli  / Fotó: MME
Puha sajtos kifli / Fotó: MME

RONGYOS SAJTOS KIFLI>>>

Rongyos sajtos kifli  / Fotó: MME
Rongyos sajtos kifli / Fotó: MME

APRÓ SÓS-SAJTOS KIFLIK>>>

Apró sós-sajtos kiflik / Fotó: MME
Apró sós-sajtos kiflik / Fotó: MME

MUSTÁROS-KOLBÁSZOS SAJTOS KIFLI>>>

Mustáros-kolbászos sajtos kifli / Fotó: MME
Mustáros-kolbászos sajtos kifli / Fotó: MME

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.