Vadas marha
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék
Zsemlegombóc
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Káposztás tészta egyszerűen
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Rakott zöldbab darált hússal
Csupacsokis brownie
Mákos guba
Dödölle - az eredeti recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Alapételek

7 ok, hogy miért egyél minél több hajdinát!

Egyszerű hajdinakása
A hajdina a középkor óta ismert és Európa szinte összes konyhájában gyakorta főzött növény. A 21. század népbetegségének, a lisztérzékenységnek köszönhetően lett újra divatos. A gluténmentes csodagabonát azonban nem csak a gluténérzékenyeknek érdemes fogyasztani. Hogy miért? Mutatjuk:

#1

A hajdina zsírmentes, glutént nem tartalmaz, ellenben sok benne a B1-, B2-, C-, és E-vitamin, gazdag fehérjeforrás, emellett cinket, rezet, mangán, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz.

#2

Jótékonyan hat a koleszterin-szintre és a vérnyomásra, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztést is támogatja.

A HAJDINALISZTESTŐL A ZABPELYHESEN ÁT A TOJÁSMENTESIG: 14 ZSENIÁLIS ÉDES ÉS SÓS PALACSINTA A NAGYVILÁGBÓL >>>

#3

A hajdina rendkívül sokoldalú: jól megállja a helyét köretként, levesbetétként. Töltelékeket lazíthatunk, salátákat gazdagíthatunk vele. Reggeli kásának is kiváló, hajdinakása alapokon nyugvó pohárdesszerteket is készíthetünk belőle.

#4

A hajdina főzése pofonegyszerű! Az alaposan megmosott háromszög formájú magokat kétszeres vízben, fedő alatt pároljuk, amíg meg nem puhulnak. A hajdina jól fűszerezhető, érdemes a főzővizet enyhén sózni és ízlés szerint fűszerezni.

#5

Édesen és sósan is jól fűszerezhető: kifejezetten jól megy a bazsalikom és a majoránna íze a hajdinához. Ha édességet készítünk belőle, akkor érdemes mézzel ízesíteni.

NEM KELL MINDIG KRUMPLI! A 4 LEGEGÉSZSÉGESEBB KÖRET >>>

#6

A hajdinát gyakorta használják liszt formájában is, ebből a lisztből készül a francia hajdinapalacsinta a galette, és az oroszok oly népszerű blinije .

#7

A hajdinalisztet búza- vagy rozsliszttel keverve kenyérfélékhez, pékárukhoz lehet használni, valamint ételek sűrítésére is alkalmas. Ha kenyérfélét kívánunk sütni a liszttel, akkor a hajdinalisztet érdemes magasabb sikértartalmú liszttel elkeverni.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.