Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Alapételek

A sült zöldség, amiért a húsevők is sorban állnak a grillpartin: ragacsos kelbimbónyárs

 /Fotó: Shutterstock
Ha valaki vegán, az nem jelenti azt, hogy a közös nyári sütögetésen kizárásos alapon csak a grillezett padlizsán jár neki! Egy húsmentes grillezés ugyanis némi kreativitással és fantáziával legalább olyan ízletes és változatos tud lenni, mint egy húsos.

A dögunalmas, amúgy köretnek szánt zöldségek helyett csodásan ízletes falatok varázsolhatók néhány hétköznapi hozzávalóból egy vegán tányérra is, olyannyira, hogy még a húsevő barátok is sorban fognak állni érte. Ez a kelbimbó grill szuperédesre sül a parázs fölött, és komplex ízvilága miatt még a gyerekek is imádni fogják!

Hozzávalók:

4 fő részére

  • 1/2 kg kelbimbó
  • 1 kisebb hagyma (2.5 cm-es kockákra vágva)
  • 3 ek extraszűz olíva olaj
  • 3 ek balzsamecet
  • 1 ek juharszirup
  • 1 ek dijoni mustár

A tálaláshoz:

  • juharszirup
  • citromlé
  • petrezselyem
  1. Mosd meg a kelbimbókat, tisztítsd meg a csúnya levelektől és vágd őket ketté.
  2. Forralj egy nagyobb lábasban vizet majd, amikor már lobog, dobd bele a kelbimbót. Forrald egy percig majd vedd ki, és azonnal tedd jeges vízbe, hogy a főzési folyamat megálljon. Töröld szárazra.
  3. Tedd a többi hozzávalót a hagymával együtt egy tálba, add hozzá a kelbimbót és keverd addig, míg a pác mindenhol befedi.
  4. Fogj nyársakat és szúrd rá a kelbimbót és a hagymát úgy, hogy minden pálcára 4 kelbimbó kerüljön és mindegyik közé kerüljön hagyma is.
  5. Tedd a nyársakat a grillrácsra és süsd, amíg minden oldaluk aranybarna nem lesz.
  6. Kenj a még forró nyársakra kevés juharszirupot, citromlevet és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Még több konyhai praktika és isteni, kipróbált recept Házisáfránytól -ITT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.