Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Csupacsokis brownie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kuglóf
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Dubarry-csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mákos guba
Vadas marha
Tárkonyos csirkeraguleves
Krémes spenótfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Alapételek

A sült zöldség, amiért a húsevők is sorban állnak a grillpartin: ragacsos kelbimbónyárs

 /Fotó: Shutterstock
Ha valaki vegán, az nem jelenti azt, hogy a közös nyári sütögetésen kizárásos alapon csak a grillezett padlizsán jár neki! Egy húsmentes grillezés ugyanis némi kreativitással és fantáziával legalább olyan ízletes és változatos tud lenni, mint egy húsos.

A dögunalmas, amúgy köretnek szánt zöldségek helyett csodásan ízletes falatok varázsolhatók néhány hétköznapi hozzávalóból egy vegán tányérra is, olyannyira, hogy még a húsevő barátok is sorban fognak állni érte. Ez a kelbimbó grill szuperédesre sül a parázs fölött, és komplex ízvilága miatt még a gyerekek is imádni fogják!

Hozzávalók:

4 fő részére

  • 1/2 kg kelbimbó
  • 1 kisebb hagyma (2.5 cm-es kockákra vágva)
  • 3 ek extraszűz olíva olaj
  • 3 ek balzsamecet
  • 1 ek juharszirup
  • 1 ek dijoni mustár

A tálaláshoz:

  • juharszirup
  • citromlé
  • petrezselyem
  1. Mosd meg a kelbimbókat, tisztítsd meg a csúnya levelektől és vágd őket ketté.
  2. Forralj egy nagyobb lábasban vizet majd, amikor már lobog, dobd bele a kelbimbót. Forrald egy percig majd vedd ki, és azonnal tedd jeges vízbe, hogy a főzési folyamat megálljon. Töröld szárazra.
  3. Tedd a többi hozzávalót a hagymával együtt egy tálba, add hozzá a kelbimbót és keverd addig, míg a pác mindenhol befedi.
  4. Fogj nyársakat és szúrd rá a kelbimbót és a hagymát úgy, hogy minden pálcára 4 kelbimbó kerüljön és mindegyik közé kerüljön hagyma is.
  5. Tedd a nyársakat a grillrácsra és süsd, amíg minden oldaluk aranybarna nem lesz.
  6. Kenj a még forró nyársakra kevés juharszirupot, citromlevet és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Még több konyhai praktika és isteni, kipróbált recept Házisáfránytól -ITT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.