Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Alapételek

A sült zöldség, amiért a húsevők is sorban állnak a grillpartin: ragacsos kelbimbónyárs

 /Fotó: Shutterstock
Ha valaki vegán, az nem jelenti azt, hogy a közös nyári sütögetésen kizárásos alapon csak a grillezett padlizsán jár neki! Egy húsmentes grillezés ugyanis némi kreativitással és fantáziával legalább olyan ízletes és változatos tud lenni, mint egy húsos.

A dögunalmas, amúgy köretnek szánt zöldségek helyett csodásan ízletes falatok varázsolhatók néhány hétköznapi hozzávalóból egy vegán tányérra is, olyannyira, hogy még a húsevő barátok is sorban fognak állni érte. Ez a kelbimbó grill szuperédesre sül a parázs fölött, és komplex ízvilága miatt még a gyerekek is imádni fogják!

Hozzávalók:

4 fő részére

  • 1/2 kg kelbimbó
  • 1 kisebb hagyma (2.5 cm-es kockákra vágva)
  • 3 ek extraszűz olíva olaj
  • 3 ek balzsamecet
  • 1 ek juharszirup
  • 1 ek dijoni mustár

A tálaláshoz:

  • juharszirup
  • citromlé
  • petrezselyem
  1. Mosd meg a kelbimbókat, tisztítsd meg a csúnya levelektől és vágd őket ketté.
  2. Forralj egy nagyobb lábasban vizet majd, amikor már lobog, dobd bele a kelbimbót. Forrald egy percig majd vedd ki, és azonnal tedd jeges vízbe, hogy a főzési folyamat megálljon. Töröld szárazra.
  3. Tedd a többi hozzávalót a hagymával együtt egy tálba, add hozzá a kelbimbót és keverd addig, míg a pác mindenhol befedi.
  4. Fogj nyársakat és szúrd rá a kelbimbót és a hagymát úgy, hogy minden pálcára 4 kelbimbó kerüljön és mindegyik közé kerüljön hagyma is.
  5. Tedd a nyársakat a grillrácsra és süsd, amíg minden oldaluk aranybarna nem lesz.
  6. Kenj a még forró nyársakra kevés juharszirupot, citromlevet és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Még több konyhai praktika és isteni, kipróbált recept Házisáfránytól -ITT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.