Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Alapételek

Az 5 legjobb kaszinótojás, amit az ünnepekre el kell készítened

Ha hidegtállal várod a vendégeket, a kaszinótojás kihagyhatatlan az ünnepi kínálatból. Egyszerű elkészíteni, nem kell hozzá profi szakácsnak lenni. Próbáld ki a mi kedvenc receptjeinket!

Történelmi feljegyzések, utalások szerint Olaszországban, Rómában készítették az első kaszinótojást. Hosszú ideig előételként tálalták, de a XIV. századtól megjelent a klasszikus svédasztalon és a mai napig a hidegtálak elengedhetetlen eleme.

"Ahány ház, annyi szokás”, tartja a mondás, és ez természetesen igaz a kaszinótojás receptjére is. Az előkészítés folyamata mindenhol megegyezik: a tojásokat keményre főzik, majd hosszában félbe vágják, a sárgáját eltávolítják. A töltelékbe kerül pépesítve a tojás sárgája, majd következnek az összetevők. A mustár, majonéz és petrezselyem mellett az alapvető fűszerek – só, bors, egy kevés cukor, szinte minden országban a kaszinótojás töltelékének részét képezi. Hogy ezen kívül milyen fűszerekkel ízesítjük, annak igazából csak a képzeletünk– és az ízlésünk szabhat határt.

Mutatjuk a mi kedvenc kaszinótojás receptjeinket, íme:

KASZINÓTOJÁS FRANCIASALÁTÁVAL>>>

Kaszinótojás franciasalátával / Fotó: MME
Kaszinótojás franciasalátával / Fotó: MME

ASZPIKOS KASZINÓTOJÁS FRANCIASALÁTÁVAL>>>

Aszpikos kaszinótojás franciasalátával / Fotó: MME
Aszpikos kaszinótojás franciasalátával / Fotó: MME

KASZINÓTOJÁS FRANCIASALÁTA TALPON (HIDEGTÁL)>>>

Kaszinótojás franciasaláta talpon / Fotó: MME
Kaszinótojás franciasaláta talpon / Fotó: MME

KASZINÓTOJÁS FRANCIASALÁTA ÁGYON>>>

Kaszinótojás franciasaláta ágyon / Fotó: MME
Kaszinótojás franciasaláta ágyon / Fotó: MME

CSIRKEMÁJAS KASZINÓTOJÁS>>>

Csirkemájas kaszinótojás / Fotó: MME
Csirkemájas kaszinótojás / Fotó: MME
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.