Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Alapételek

Az 5 legjobb kaszinótojás, amit az ünnepekre el kell készítened

Ha hidegtállal várod a vendégeket, a kaszinótojás kihagyhatatlan az ünnepi kínálatból. Egyszerű elkészíteni, nem kell hozzá profi szakácsnak lenni. Próbáld ki a mi kedvenc receptjeinket!

Történelmi feljegyzések, utalások szerint Olaszországban, Rómában készítették az első kaszinótojást. Hosszú ideig előételként tálalták, de a XIV. századtól megjelent a klasszikus svédasztalon és a mai napig a hidegtálak elengedhetetlen eleme.

"Ahány ház, annyi szokás”, tartja a mondás, és ez természetesen igaz a kaszinótojás receptjére is. Az előkészítés folyamata mindenhol megegyezik: a tojásokat keményre főzik, majd hosszában félbe vágják, a sárgáját eltávolítják. A töltelékbe kerül pépesítve a tojás sárgája, majd következnek az összetevők. A mustár, majonéz és petrezselyem mellett az alapvető fűszerek – só, bors, egy kevés cukor, szinte minden országban a kaszinótojás töltelékének részét képezi. Hogy ezen kívül milyen fűszerekkel ízesítjük, annak igazából csak a képzeletünk– és az ízlésünk szabhat határt.

Mutatjuk a mi kedvenc kaszinótojás receptjeinket, íme:

KASZINÓTOJÁS FRANCIASALÁTÁVAL>>>

Kaszinótojás franciasalátával / Fotó: MME
Kaszinótojás franciasalátával / Fotó: MME

ASZPIKOS KASZINÓTOJÁS FRANCIASALÁTÁVAL>>>

Aszpikos kaszinótojás franciasalátával / Fotó: MME
Aszpikos kaszinótojás franciasalátával / Fotó: MME

KASZINÓTOJÁS FRANCIASALÁTA TALPON (HIDEGTÁL)>>>

Kaszinótojás franciasaláta talpon / Fotó: MME
Kaszinótojás franciasaláta talpon / Fotó: MME

KASZINÓTOJÁS FRANCIASALÁTA ÁGYON>>>

Kaszinótojás franciasaláta ágyon / Fotó: MME
Kaszinótojás franciasaláta ágyon / Fotó: MME

CSIRKEMÁJAS KASZINÓTOJÁS>>>

Csirkemájas kaszinótojás / Fotó: MME
Csirkemájas kaszinótojás / Fotó: MME

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.