A cukkinit azért szeretjük, mert könnyű szerkezetű a húsa, s ha jól készítjük el, szinte elolvad a szájban. A tökkel és a hasonlóan tölteni vágyott zöldségekkel ellentétben a cukkini esetében a teljes növény ehető, beleérve a héját, a magjait, sőt még a virágot is. Persze bizonyos méret alatt érdemes csak szőröstül-bőröstül fogyasztani, mert a nyáron kapható, tölteni való hatalmas példányoknak túl kemény a héja és a magja is. A mediterrán országokban inkább a sárgás, zsengébb típusú cukkinit kedvelik.
Aztán persze azért is szeretjük a cukkinit, mert kifejezetten alacsony a kalóriatartalma (100 gramm cukkiniben mindössze 15 kalória található), egyáltalán nincs benne koleszterin, cserébe viszont található benne mangán, kálium, foszfor, A- és B-vitamin. A cukkini segít karbantartani a szívünket, és hatásosan küzd az érelmeszesedés ellen.
A cukkini nagyon jól harmonizál a zöldfűszerekkel, jól illik hozzá a kakukkfű, oregánó, bazsalikom, rozmaring. De más irányba is elvihető egy kis szerecsendióval, frissen őrölt fekete borssal vagy egy csipetnyi rózsaborsos sóval. Lássuk, milyen csodálatosan finom egytálételeket készíthetünk belőle. Összegyűjtöttük a szerintünk legjobb cukkinis recepteket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.