A padlizsán a burgonyafélék családjába tartozik, de közel sem hasonlítható az íze vagy az állaga a burgonyához. Sajnos a népszerűsége sem éri el a rokonáét, pedig rengeteg finom étel készíthető padlizsánból. Az egyszerű étkektől, azaz a szendvicskrémektől, mártogatósoktól és tejfölös salátáktól kezdve rakott vagy épp töltött padlizsánig rendkívül széles a receptek skálája. Sokan a gyrososnál kapható padlizsánsalátát és a boltokban is elérhető padlizsánkrémet ismerik, pedig nincs is jobb egy finom muszakánál vagy a darált húsos raguval töltött padlizsáncsónaknál.
Ha viszont nincs kedved valami extrához, vagy csak nincs időd sokat időzni a konyhában, de pont van otthon egy-két darab padlizsán, akkor készíts belőle kencét! A padlizsánkrém receptje egyszerű és nagyszerű, reggelire és vacsorára is kiváló finomság. Vendégváró mártogatósnak sem utolsó!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A padlizsánnak, mint a legtöbb zöldségnek, magas a rosttartalma, ami jótékony hatással van az emésztésre. A padlizsánban található B- és C-vitamin, emellett rengeteg ásványi anyag, mint például magnézium, kálium, mangán és foszfor. A rendszeres padlizsánfogyasztás karban tartja a vérnyomást, a szív- és érrendszert, gyulladáscsökkentő és vizelethajtó hatása is ismert.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.