Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Alapételek

Vigyázz, kész, tunkolj! Így készül a mennyeien szaftos pulled pork, azaz a tépett hús

Pulled pork /Fotó: Mindmegette
Magyarországon is egyre több rajongója van már a pulled porknak, azaz a tépett húsnak. Ez egy igazi, amerikai fogás, mely garantáltan beindítja az ízlelőbimbókat, amik aztán táncot járnak majd a szádban! Mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb pulled pork!

A pulled pork, vagy magyarosan tépett hús lassan, sokáig készül, de hidd el, megéri minden ráfordított percet!

A tökéletes tépett húsnak négy titka van: egyrészt fontos, hogy jó minőségű legyen a hús, emellett figyelni kell arra, hogy a pácot alaposan belemasszírozzuk a húsba, harmadrészt érdemes sütés előtt körbepirítani, hogy benne tartsuk a nedvességet és az ízanyagokat, valamint végezetül türelmesnek kell lennünk. A pulled porkot ugyanis hosszú órákon át kell sütni alacsony hőfokon, hogy a hús ne száradjon ki.

Elsőre bonyolultnak hangzik, de a végeredmény olyan szaftos és ízletes, hogy aki ezt megcsinálja, biztosan a baráti vagy céges összejövetelek sztárja lesz! Videón mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb pulled pork!

Pulled pork receptje /Fotó: Mindmegette
Pulled pork receptje /Fotó: Mindmegette

A pulled pork receptje >>>

6-8 főre, elkészítése idő: 4 és fél óra

Hozzávalók:

  • 1,4 kg sertéscomb
  • 2 ek. só
  • 1 tk. őrölt fekete bors
  • 2 tk. oregánó
  • 2 tk. majoránna
  • 1 tk. köménymag
  • 1/2 tk. fahéj
  • 2 tk. római kömény
  • 2 tk. őrölt koriander
  • 1 csapott ek. fokhagymapor
  • 2 tk. pirospaprika
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 4 ek. étolaj, vagy olvasztott sertészsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg ketchup
  • 1-2 dl narancslé
  • 1 ek. Worcestershire-szósz
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 ek. balzsamecet, vagy almaecet
  • 1 dl víz

Tálaláshoz:

  • 12-16 db hot dog kifli, vagy hamburger buci
  • 20 dkg Cheddar sajt, vagy szósz
  • 1 üveg csemegeuborka szeletelve

Elkészítés:

  1. Egy nagy méretű keverőtálban, amibe a hús is elfér, összeállítjuk a pácot. Beletesszük a sót, az őrölt fekete borsot, a majoránnát, az oregánót, a köménymagot, a fahéjat, a római köményt, az őrölt koriandert, a fokhagymaport, a pirospaprikát és a barna cukrot. Hozzákanalazzuk a sűrített paradicsomot, felöntjük olajjal és az egészet jó alaposan összekeverjük.
  2. A húst a pácba helyezzük, jól bedörzsöljük a páccal, hogy mindenhol bevonja a felületét.
  3. A sütőt 130 Celsius-fokra előmelegítjük.
  4. Egy hőálló, vastag falú edényben közepes lángon olajat hevítünk, ebbe tesszük a páccal bekent húst és minden oldalát körbepirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és cikkekre vágott vöröshagymát, a maradék pácot és beletesszük a ketchupot, a narancslevet, a Worcestershire-szószt, a szójaszószt, a balzsamecetet és a kevés vizet. Jól elkeverjük és felforraljuk. Ha felforrt, lefedjük és az előmelegített sütőbe tesszük 4 órára.
  5. Az elkészült húst villával szálaira bontjuk, összekeverjük a szafttal és szendvicsben vagy hot dog kiflibe töltve tálaljuk. A szendvicsbe kerülhet Cheddar sajt, szósz és karikára vágott csemegeuborka is.

Megjegyzés: Ha igazán autentikus pulled porkot szeretnénk, akkor faszénen készítsük el, de mindenképpen érdemes kipróbálni a sütőben készült verziót is, a kerti partik fénypontja lesz ez a változat is.

Borítókép: Mindmegette

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.