Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

Vigyázz, kész, tunkolj! Így készül a mennyeien szaftos pulled pork, azaz a tépett hús

Pulled pork /Fotó: Mindmegette
Magyarországon is egyre több rajongója van már a pulled porknak, azaz a tépett húsnak. Ez egy igazi, amerikai fogás, mely garantáltan beindítja az ízlelőbimbókat, amik aztán táncot járnak majd a szádban! Mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb pulled pork!

A pulled pork, vagy magyarosan tépett hús lassan, sokáig készül, de hidd el, megéri minden ráfordított percet!

A tökéletes tépett húsnak négy titka van: egyrészt fontos, hogy jó minőségű legyen a hús, emellett figyelni kell arra, hogy a pácot alaposan belemasszírozzuk a húsba, harmadrészt érdemes sütés előtt körbepirítani, hogy benne tartsuk a nedvességet és az ízanyagokat, valamint végezetül türelmesnek kell lennünk. A pulled porkot ugyanis hosszú órákon át kell sütni alacsony hőfokon, hogy a hús ne száradjon ki.

Elsőre bonyolultnak hangzik, de a végeredmény olyan szaftos és ízletes, hogy aki ezt megcsinálja, biztosan a baráti vagy céges összejövetelek sztárja lesz! Videón mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb pulled pork!

Pulled pork receptje /Fotó: Mindmegette
Pulled pork receptje /Fotó: Mindmegette

A pulled pork receptje >>>

6-8 főre, elkészítése idő: 4 és fél óra

Hozzávalók:

  • 1,4 kg sertéscomb
  • 2 ek. só
  • 1 tk. őrölt fekete bors
  • 2 tk. oregánó
  • 2 tk. majoránna
  • 1 tk. köménymag
  • 1/2 tk. fahéj
  • 2 tk. római kömény
  • 2 tk. őrölt koriander
  • 1 csapott ek. fokhagymapor
  • 2 tk. pirospaprika
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 4 ek. étolaj, vagy olvasztott sertészsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg ketchup
  • 1-2 dl narancslé
  • 1 ek. Worcestershire-szósz
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 ek. balzsamecet, vagy almaecet
  • 1 dl víz

Tálaláshoz:

  • 12-16 db hot dog kifli, vagy hamburger buci
  • 20 dkg Cheddar sajt, vagy szósz
  • 1 üveg csemegeuborka szeletelve

Elkészítés:

  1. Egy nagy méretű keverőtálban, amibe a hús is elfér, összeállítjuk a pácot. Beletesszük a sót, az őrölt fekete borsot, a majoránnát, az oregánót, a köménymagot, a fahéjat, a római köményt, az őrölt koriandert, a fokhagymaport, a pirospaprikát és a barna cukrot. Hozzákanalazzuk a sűrített paradicsomot, felöntjük olajjal és az egészet jó alaposan összekeverjük.
  2. A húst a pácba helyezzük, jól bedörzsöljük a páccal, hogy mindenhol bevonja a felületét.
  3. A sütőt 130 Celsius-fokra előmelegítjük.
  4. Egy hőálló, vastag falú edényben közepes lángon olajat hevítünk, ebbe tesszük a páccal bekent húst és minden oldalát körbepirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és cikkekre vágott vöröshagymát, a maradék pácot és beletesszük a ketchupot, a narancslevet, a Worcestershire-szószt, a szójaszószt, a balzsamecetet és a kevés vizet. Jól elkeverjük és felforraljuk. Ha felforrt, lefedjük és az előmelegített sütőbe tesszük 4 órára.
  5. Az elkészült húst villával szálaira bontjuk, összekeverjük a szafttal és szendvicsben vagy hot dog kiflibe töltve tálaljuk. A szendvicsbe kerülhet Cheddar sajt, szósz és karikára vágott csemegeuborka is.

Megjegyzés: Ha igazán autentikus pulled porkot szeretnénk, akkor faszénen készítsük el, de mindenképpen érdemes kipróbálni a sütőben készült verziót is, a kerti partik fénypontja lesz ez a változat is.

Borítókép: Mindmegette

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.