A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

Ez a legegyszerűbb körtebefőtt, cukor és tartósítószer nélkül készül

körtebefőtt / Fotó: Vidék íze magazin
A téli hónapokban nagyon jól jön majd a körtebefőtt, hiszen felhasználhatjuk süteményekbe, desszertekbe, tálalhatjuk különféle sültek mellé, gazdagíthatjuk vele a gyümölcsleveseket, de természetesen önmagában is finom csemege.

Ráadásul, a Vidék íze magazin körtebefőttje rendkívül egyszerű, mindössze egyetlen hozzávaló szükséges hozzá, ami azt jelenti, hogy cukor és tartósítószer sem kerül bele. Nos, kezdődhet a befőzés?

Ehhez a körtebefőtthöz csak egy hozzávaló kell / Fotó: Vidék íze magazin
Ehhez a körtebefőtthöz csak egy hozzávaló kell / Fotó: Vidék íze magazin

Így készül a körtebefőtt, cukor és tartósítószer nélkül:

Hozzávalók:

  • 2 kg körte

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk a körtét, negyedeljük, kiszedjük a csutkát és a hibás részeket. Cikkekre vágjuk.
  2. Egy befőzőlábasba rakjuk, öntünk rá két deci vizet, addig forraljuk, míg a gyümölcs roppanósra nem puhul.
  3. Tűzforrón tiszta üvegekbe töltjük, ügyelünk rá, hogy a lé teljesen ellepje.
  4. Rácsavarjuk a kupakot, fejre állítjuk öt percre. Utána száraz dunsztba rakjuk egy napra.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.