Csikós tokány recept
Csikós tokány
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Alapételek

Ez a legegyszerűbb körtebefőtt, cukor és tartósítószer nélkül készül

körtebefőtt / Fotó: Vidék íze magazin
A téli hónapokban nagyon jól jön majd a körtebefőtt, hiszen felhasználhatjuk süteményekbe, desszertekbe, tálalhatjuk különféle sültek mellé, gazdagíthatjuk vele a gyümölcsleveseket, de természetesen önmagában is finom csemege.

Ráadásul, a Vidék íze magazin körtebefőttje rendkívül egyszerű, mindössze egyetlen hozzávaló szükséges hozzá, ami azt jelenti, hogy cukor és tartósítószer sem kerül bele. Nos, kezdődhet a befőzés?

Ehhez a körtebefőtthöz csak egy hozzávaló kell / Fotó: Vidék íze magazin
Ehhez a körtebefőtthöz csak egy hozzávaló kell / Fotó: Vidék íze magazin

Így készül a körtebefőtt, cukor és tartósítószer nélkül:

Hozzávalók:

  • 2 kg körte

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk a körtét, negyedeljük, kiszedjük a csutkát és a hibás részeket. Cikkekre vágjuk.
  2. Egy befőzőlábasba rakjuk, öntünk rá két deci vizet, addig forraljuk, míg a gyümölcs roppanósra nem puhul.
  3. Tűzforrón tiszta üvegekbe töltjük, ügyelünk rá, hogy a lé teljesen ellepje.
  4. Rácsavarjuk a kupakot, fejre állítjuk öt percre. Utána száraz dunsztba rakjuk egy napra.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.