Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Alapételek

30 perces indiai vacsora, amit imádni fog a család: egyszerű tojáscurry illatos rizzsel - lépésről lépésre!

Aranyszínű tojáscurry illatos basmati rizzsel lépésről lépésre
Szereted az indiai konyhát, de otthon még nem mertél belevágni egy-egy fogás elkészítésébe? Itt egy pofonegyszerű, könnyen beszerezhető alapanyagokból álló, és igazán autentikus fogás, amivel elkápráztathatod a családot és a barátokat!
Hozzávalók 4 fő részére:

8 db tojás
4 dl kókusztej
2 db paradicsom
1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
2,5 dkg vaj
1 tk kurkuma
1/2 tk cayenne-bors
1 ek friss korianderzöld
olaj a sütéshez

25 dkg basmati rizs


Egy magasabb falú serpenyőbe bőséges mennyiségű olajat öntünk, felforrósítjuk, majd addig sütjük benne az előzőleg keményre főzött tojásokat, amíg aranyszínűek és kívülről ropogósak lesznek. Papírtörlőre szedjük, majd lecsöpögtetjük őket.
Az érett paradicsomokat nagyobb darabokra felkockázzuk. Egy másik serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát. Ha már megpuhult a hagyma, hozzáadjuk a paradicsomot, és folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük. Fokozatosan hozzácsurgatjuk a kókusztejet, majd kurkumával és cayenne borssal fűszerezzük, ízlés szerint sózzuk.


Felforraljuk és lassú tűzön további 2-3 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Hozzáadjuk a kisütött tojásokat és összemelegítjük.



Frissen főtt rizzsel tálaljuk, majd megszórjuk friss korianderrel.

MÉG TÖBB INDIAI RECEPTET TALÁLSZ ITT! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.