Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Alapételek

30 perces indiai vacsora, amit imádni fog a család: egyszerű tojáscurry illatos rizzsel - lépésről lépésre!

Aranyszínű tojáscurry illatos basmati rizzsel lépésről lépésre
Szereted az indiai konyhát, de otthon még nem mertél belevágni egy-egy fogás elkészítésébe? Itt egy pofonegyszerű, könnyen beszerezhető alapanyagokból álló, és igazán autentikus fogás, amivel elkápráztathatod a családot és a barátokat!
Hozzávalók 4 fő részére:

8 db tojás
4 dl kókusztej
2 db paradicsom
1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
2,5 dkg vaj
1 tk kurkuma
1/2 tk cayenne-bors
1 ek friss korianderzöld
olaj a sütéshez

25 dkg basmati rizs


Egy magasabb falú serpenyőbe bőséges mennyiségű olajat öntünk, felforrósítjuk, majd addig sütjük benne az előzőleg keményre főzött tojásokat, amíg aranyszínűek és kívülről ropogósak lesznek. Papírtörlőre szedjük, majd lecsöpögtetjük őket.
Az érett paradicsomokat nagyobb darabokra felkockázzuk. Egy másik serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát. Ha már megpuhult a hagyma, hozzáadjuk a paradicsomot, és folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük. Fokozatosan hozzácsurgatjuk a kókusztejet, majd kurkumával és cayenne borssal fűszerezzük, ízlés szerint sózzuk.


Felforraljuk és lassú tűzön további 2-3 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Hozzáadjuk a kisütött tojásokat és összemelegítjük.



Frissen főtt rizzsel tálaljuk, majd megszórjuk friss korianderrel.

MÉG TÖBB INDIAI RECEPTET TALÁLSZ ITT! >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.