Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Alapételek

30 perces indiai vacsora, amit imádni fog a család: egyszerű tojáscurry illatos rizzsel - lépésről lépésre!

Aranyszínű tojáscurry illatos basmati rizzsel lépésről lépésre
Szereted az indiai konyhát, de otthon még nem mertél belevágni egy-egy fogás elkészítésébe? Itt egy pofonegyszerű, könnyen beszerezhető alapanyagokból álló, és igazán autentikus fogás, amivel elkápráztathatod a családot és a barátokat!
Hozzávalók 4 fő részére:

8 db tojás
4 dl kókusztej
2 db paradicsom
1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
2,5 dkg vaj
1 tk kurkuma
1/2 tk cayenne-bors
1 ek friss korianderzöld
olaj a sütéshez

25 dkg basmati rizs


Egy magasabb falú serpenyőbe bőséges mennyiségű olajat öntünk, felforrósítjuk, majd addig sütjük benne az előzőleg keményre főzött tojásokat, amíg aranyszínűek és kívülről ropogósak lesznek. Papírtörlőre szedjük, majd lecsöpögtetjük őket.
Az érett paradicsomokat nagyobb darabokra felkockázzuk. Egy másik serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát. Ha már megpuhult a hagyma, hozzáadjuk a paradicsomot, és folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük. Fokozatosan hozzácsurgatjuk a kókusztejet, majd kurkumával és cayenne borssal fűszerezzük, ízlés szerint sózzuk.


Felforraljuk és lassú tűzön további 2-3 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Hozzáadjuk a kisütött tojásokat és összemelegítjük.



Frissen főtt rizzsel tálaljuk, majd megszórjuk friss korianderrel.

MÉG TÖBB INDIAI RECEPTET TALÁLSZ ITT! >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.