8 db tojás
4 dl kókusztej
2 db paradicsom
1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
2,5 dkg vaj
1 tk kurkuma
1/2 tk cayenne-bors
1 ek friss korianderzöld
olaj a sütéshez
só
25 dkg basmati rizs
só
Egy magasabb falú serpenyőbe bőséges mennyiségű olajat öntünk, felforrósítjuk, majd addig sütjük benne az előzőleg keményre főzött tojásokat, amíg aranyszínűek és kívülről ropogósak lesznek. Papírtörlőre szedjük, majd lecsöpögtetjük őket.
Az érett paradicsomokat nagyobb darabokra felkockázzuk. Egy másik serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát. Ha már megpuhult a hagyma, hozzáadjuk a paradicsomot, és folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük. Fokozatosan hozzácsurgatjuk a kókusztejet, majd kurkumával és cayenne borssal fűszerezzük, ízlés szerint sózzuk.
Felforraljuk és lassú tűzön további 2-3 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Hozzáadjuk a kisütött tojásokat és összemelegítjük.
Frissen főtt rizzsel tálaljuk, majd megszórjuk friss korianderrel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.