Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Puncstorta  recept
Puncstorta
Avokádókrém recept
Avokádókrém
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Alapételek

Maradékból finomat! 2 recept sült csirkemellből

Legyen szó akár húsos, akár zöldséges fogásról, a megmaradt ízletes falatok felhasználásával sok időt, pénzt és energiát takaríthatunk meg. Ezúttal két olyan receptet mutatunk, amelyet könnyen elkészíthetsz csirkemellből.

Alaprecept:

Zöldséges csirkenyárs

Hozzávalók (4 személyre):
2 gerezd fokhagyma
150 ml tej

bors
600 g csirkemellfilé
200 g koktélparadicsom
1 db cukkini
salátalevelek a tálaláshoz

1. Műanyag tálban összekeverjük a meghámozott, lereszelt fokhagymát a tejjel, továbbá egy kevés sóval és borssal. Az így kapott pácba tesszük a megtisztított, felkockázott csirkemellet, és lefedve a hűtőbe rakjuk 3-4 órára.

2. A húskockákat, a megmosott koktélparadicsomokat és a felkarikázott cukkinit felváltva húzzuk a vízbe áztatott fanyársakra. A nyársakat forró grillrácson vagy sütőben ropogósra sütjük. Végül elrendezzünk néhány salátalevelet tányérokon, és ráhelyezzük a nyársakat. Egy kevés morzsolt csemegekukoricával megszórva tálalhatjuk.

Elkészítési idő: 45 perc + pácolás

A maradékból: Krémsajtos-majonézes csirkesaláta

Hozzávalók (4 személyre):
200 g tejszínes krémsajt
4 ek majonéz
citromlé

2 db alma
250 g maradék sült csirkekocka
1 db kígyóuborka
200 g koktélparadicsom
1-1 db piros és zöld kaliforniai paprika
150 g morzsolt csemegekukorica

1. A krémsajtot kikeverjük a majonézzel, egy kevés citromlével és sóval, majd beleforgatjuk a megmosott, kimagozott, felkockázott almát és a csirkekockákat.

2. Az uborkát és a koktélparadicsomokat megmossuk, majd feldaraboljuk őket a kimagozott paprikákkal együtt. A zöldségeket összeforgatjuk a kukoricával, végül a salátára halmozzuk az almás-csirkés keveréket. Rozskenyér illik hozzá.

Elkészítési idő: 35 perc

Fotó és recept: Csigó Zita

MARADÉKBÓL FINOMAT: KÉSZÍTS RAKOTT TÉSZTÁT A MEGMARADT BOLOGNAIBÓL >>>

MARADÉKBÓL FINOMAT! ÍGY LESZ A KALÁCSBÓL KALÁCSPUDING >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.