Alaprecept:
Hozzávalók (4 személyre):
2 gerezd fokhagyma
150 ml tej
só
bors
600 g csirkemellfilé
200 g koktélparadicsom
1 db cukkini
salátalevelek a tálaláshoz
1. Műanyag tálban összekeverjük a meghámozott, lereszelt fokhagymát a tejjel, továbbá egy kevés sóval és borssal. Az így kapott pácba tesszük a megtisztított, felkockázott csirkemellet, és lefedve a hűtőbe rakjuk 3-4 órára.
2. A húskockákat, a megmosott koktélparadicsomokat és a felkarikázott cukkinit felváltva húzzuk a vízbe áztatott fanyársakra. A nyársakat forró grillrácson vagy sütőben ropogósra sütjük. Végül elrendezzünk néhány salátalevelet tányérokon, és ráhelyezzük a nyársakat. Egy kevés morzsolt csemegekukoricával megszórva tálalhatjuk.
Elkészítési idő: 45 perc + pácolás
Hozzávalók (4 személyre):
200 g tejszínes krémsajt
4 ek majonéz
citromlé
só
2 db alma
250 g maradék sült csirkekocka
1 db kígyóuborka
200 g koktélparadicsom
1-1 db piros és zöld kaliforniai paprika
150 g morzsolt csemegekukorica
1. A krémsajtot kikeverjük a majonézzel, egy kevés citromlével és sóval, majd beleforgatjuk a megmosott, kimagozott, felkockázott almát és a csirkekockákat.
2. Az uborkát és a koktélparadicsomokat megmossuk, majd feldaraboljuk őket a kimagozott paprikákkal együtt. A zöldségeket összeforgatjuk a kukoricával, végül a salátára halmozzuk az almás-csirkés keveréket. Rozskenyér illik hozzá.
Elkészítési idő: 35 perc
Fotó és recept: Csigó Zita
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.