A Danubius Hotels központi cukrászatának vezetője, Rezneki Zoltán elkészítette nekünk ezt a mesteri csokitortát. Elsőre talán bonyolultnak tűnik, de ha követed a mestercukrász mozdulatait, te is ilyen álomszép és leírhatatlanul finom tortát készíthetsz!
Hozzávalók: 10 db tojás, 30 dkg cukor, 45 dkg étcsokoládé, 1,5 dl víz.
Elkészítése: A tojásokat szétválogatjuk, majd a tojások sárgáját 10 dkg cukorral krémesre verjük. A maradék cukorral a tojásfehérjéket habbá verjük. A csokoládét a vízzel felolvasztjuk (nem vízgőzön!), ebbe a masszába belekeverjük a cukros tojássárgáját, majd a felvert tojásfehérjével lazítjuk. A tepsiket sütőpapírral kibéleljük és megszórjuk kristálycukorral, a masszát a két tepsibe egyenletesen eloszlatjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 14 percig sütjük.
Hozzávalók: 40 dkg fehér csoki, 2 db tojás, 60 dkg tejszín, 1 dkg zselatin (vagy egy darab lapzselatin), 1/2 dl víz.
Elkészítése: a tojásokat vízgőzön folyamatos kevergetés közben felmelegítjük, majd hozzáadjuk a fehér csokit és addig keverjük, amíg felolvad. A tejszínből habot verünk, ezzel fellazítjuk a csokis masszát. A zselatint felmelegítjük, majd folyamatos keverés közben a krémhez adjuk.
Hozzávalók: 10 dkg mirelit málna, 3 dkg cukor, 1 dl víz, 2 db lapzselatin (ez 1,5 dkg)
Elkészítése: a málnavelőt a vízzel felforraljuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a beáztatott lapzselatint. Mélyhűtőbe tesszük, fagyáspontig hűtjük. A lehűtött zselét habverővel kihabosítjuk (ez körül-belül 10 perc), majd beleöntjük egy lapos négyzet, vagy téglalap formába. A masszát teljesen lefagyasztjuk. A torta készítésének utolsó fázisánál kivesszük a mélyhűtőből, fagyos állapotban kockákat vágunk belőle. Ezzel a módszerrel a málnás betét nem enged vizet, nem fogja eláztatni a tortát.
A kisült tortalapokból négy egyforma méretű tortalapot vágunk ki. Az egyik tortalapot a forma aljára helyezzük. Rákanalazzuk a fehér csokoládés krémet, a krémbe teszünk a málnás zselékockákból, majd ráhelyezünk újabb tortalapot. Ugyanígy készítjük el a következő rétegeket is, majd a végén kakaóporral hintjük meg a torta tetejét, tejszínhabbal és málnával díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.