Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Alapételek

Nem csak magyarosan jó! 5 verhetetlen lecsórecept a nagyvilágból

Ratatouille - mediterrán lecsó
A nyár egyik nagy nagy kedvence a lecsó, nem véletlenül: gyors, laktató, finom, és nem utolsósorban olcsó. Remek fogás kerti partikhoz, bográcsos főzésekhez, nagy társaságokhoz, de egyszerű nyári vacsorának is kiváló. Különleges lecsó receptek következnek a világ különböző pontjairól.

A lecsó szuper nyári kaja, ugyanis villámgyorsan elkészíthető, szezonális alapanyagokból. Minden magyar ismeri - de azt már talán kevesebben tudják, hogy nem csak magyar étel, több nemzet is büszkélkedhet a saját lecsóval. Ezek persze alapjaiban hasonlatosak a paradicsom-paprika-hagyma egységétől népszerű magyar lecsóhoz, mégis merőben eltérőek a hungarikumként elterjedt egytálételtől.

Az izraeli lecsóspecialitásnak, a shakshukának az a különlegessége, hogy római köményes és petrezselymes fűszerezést kap a szokásos paradicsom-paprika-vöröshagyma alapanyagokhoz, és emellett tükörtojás vagy rántotta formájában tojás is kerül bele.

Az olasz peperonata alapja szintén a paprika, paradicsom és a vöröshagyma, ehhez kerül még fokhagyma, olívaolaj és petrezselyem.

Nem is olyan távoli rokona a mi lecsónknak a szerb dzsuvecs vagy gyuvecs, ami jellemzően cserépedényben készül, rizzsel és hússal rétegezve, de nem ritka kiegészítő benne a padlizsán, a zöldbab és a zöldborsó sem.

A méltán híres francia lecsót, a ratatouille-t nagyon senkinek nem kell már bemutatni: a paradicsom- paprika-hagyma kombinációja padlizsánnal, cukkinivel megspékelve, petrzselyemmel és fokhagymával fűszerezve.

A menemen pedig a lecsó török változata: a paprika, a paradicsom és a vöröshagyma hármasa (tükör)tojással.

A következő receptek betekintést nyújtanak különböző nemzetek sokszínű lecsó-világába. Abban nincs teljes egyetértés, hogy az eredeti recept pontosan mi, de ennél a fogásnál ez megbocsájtható, hiszen ahány ház, annyi lecsó.

Legjobb lecsó receptek >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.