Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Puncstorta  recept
Puncstorta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Alapételek

7 nyári főzelék szezonális zöldségekből, ha spórolnál a kaján

Kapros cukkinifőzelék
Nincs is költséghatékonyabb főzés annál, ha ez ember az alapanyagok nagy részét a kertből szerzi. Szerencsére most a zöldségesnél is jó áron szerezhetünk szezonális zöldséget, ezért nyáron érdemes ezek közül válogatni, ha főzeléket ennénk.

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt.

Márpedig nyáron számtalan szezonális zöldségből válogathatunk! A szerencsésebbek a kertből, míg a többiek a zöldségestől szerzik be a zsenge cukkinit és tököt, az édes paradicsomot, a friss zöldbabot, vajbabot, zöldborsót vagy burgonyát.

A legtöbb zöldségből könnyedén főzeléket varázsolhatunk. A zöldségek megpucoljuk, nem túl nagy darabokra szeljük, majd kis vajon megfuttatjuk, és annyi vizet adunk hozzá, ami épp ellepi. Ezt a vizet finoman sózzuk, majd hagyjuk főni a zöldséget. Amikor már majdnem jó, akkor fűszerezzük, s végezetül habarjuk, rántjuk, stauboljuk, egyszóval sűrítjük.

Egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális főzelékrecepteket mutatunk nektek.

KAPROS CUKKINIFŐZELÉK >>>

Kapros cukkinifőzelék
Kapros cukkinifőzelék

ZÖLDBABFŐZELÉK HÁZI BÉLSZÍNROLÓVAL >>>

Zöldbabfőzelék házi bélszínrolóval
Zöldbabfőzelék házi bélszínrolóval

KAPROS TÖKFŐZELÉK VIRSLIVEL >>>

Kapros tökfőzelék virslivel
Kapros tökfőzelék virslivel

VAJBABFŐZELÉK SAJTTAL TÖLTÖTT CSIBEVAGDALTTAL >>>

Vajbabfőzelék csibevagdalttal
Vajbabfőzelék csibevagdalttal

EGYSZERŰ TEJFÖLÖS KRUMPLIFŐZELÉK >>>

Egyszerű tejfölös krumplifőzelék
Egyszerű tejfölös krumplifőzelék

FINOMFŐZELÉK >>>

Finomfőzelék
Finomfőzelék

BORSÓFŐZELÉK GLUTÉNMENTESEN >>>

Borsófőzelék gluténmentesen
Borsófőzelék gluténmentesen

Még több receptválogatás:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.