Ha húsvétkor túl sok sonkát főztél, nem tudsz vele mit kezdeni, akkor számtalan módon felhasználhatod. A húsvéti maradék sonka kiváló alapanyag tésztákhoz vagy például leveshez.
Ez a leves, annyira finom, hogy ha egyszer megkóstolod, biztosan nem csak húsvétkor fogod megcsinálni. Így készül a tejfölös-pikáns sonkaleves.
Hozzávalók:
2-3 ek olaj
2 fej lilahagyma vagy vöröshagyma
40 dkg füstölt sonka
1,5 l alaplé vagy a sonka főzőleve
leveszöldség (répa, zeller, karalábé, fehérrépa)
2 db burgonya
1 fej fokhagyma
majoranna
3 db babérlevél
10 db egész bors
1 tk szárított gyömbér
1 tk rozmaring
1 tk pirospaprika
szerecsendió
3 dl tejföl
1/2 db citrom leve
2 ek barna cukor
2 ek liszt
2 ek mustár
petrezselyem
főtt tojás
1 csokor friss snidling
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.