Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Alapételek

Túl sok sonkát főztél? Készíts pikáns sonkalevest a maradékból!

Tejfölös-pikáns sonkaleves
Ha túl sok sonkát főztél, maradékmentésre fel! De ne csak tésztában gondolkodj, készíts belőle pikáns sonkalevest, íme a recept videón.

Ha húsvétkor túl sok sonkát főztél, nem tudsz vele mit kezdeni, akkor számtalan módon felhasználhatod. A húsvéti maradék sonka kiváló alapanyag tésztákhoz vagy például leveshez.

Ez a leves, annyira finom, hogy ha egyszer megkóstolod, biztosan nem csak húsvétkor fogod megcsinálni. Így készül a tejfölös-pikáns sonkaleves.

Sonkaleves húsvéti maradékból

Hozzávalók:

2-3 ek olaj
2 fej lilahagyma vagy vöröshagyma
40 dkg füstölt sonka
1,5 l alaplé vagy a sonka főzőleve
leveszöldség (répa, zeller, karalábé, fehérrépa)
2 db burgonya
1 fej fokhagyma
majoranna
3 db babérlevél
10 db egész bors
1 tk szárított gyömbér
1 tk rozmaring
1 tk pirospaprika
szerecsendió
3 dl tejföl
1/2 db citrom leve
2 ek barna cukor
2 ek liszt
2 ek mustár
petrezselyem
főtt tojás
1 csokor friss snidling

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.