Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Ha rövid idő alatt tkell valami finom és mutatós sütit készíteni, ennél a kakaós, baracklekvárral töltött tortánál nem találsz jobbat! Aki szereti a Sachert, ezt biztosan imádja majd!

Előfordulhat, hogy nem csak egy finom vacsorát, hanem valami komolyabbat, mondjuk egy szülinapi tortát kell, viszonylag gyorsan prezentálnunk. Ilyenkor jön jól egy egyszerű de nagyszerű, megbízható, kipróbált recept, mint ez a kakaós torta itt, amit tulajdonképpen akár hamis Sacher-tortának is hívhatunk: kevert, kakaós tésztából készült, baracklekvárral van töltve, és fényes csokimázzal beborítva. A tökéletesség, maga!

Kakaós-csokis torta baracklekvárral töltve
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Egyszerű kakaós torta hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg holland kakaó
  • fél csomag sütőpor
  • 1 db. tojás
  • 1 csipet só
  • 20 dkg cukor
  • 10 evőkanál baracklekvár
  • tej

Az összeállításhoz:

  • baracklekvár
  • 3 evőkanál kakaó
  • 6 evőkanál cukor
  • pici víz
  • 1 evőkanál hideg vaj

 

Elkészítése:

  1. Összekeverjük a lisztet a kakaóval, a sütőporral, a sóval és a cukorral.
  2. Hozzáadjuk az egész tojást, a baracklekvárt, végül annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrű, nokedlitészta állagú legyen. 
  3. Egy közepes méretű, kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt szabunk.
  4. Beleöntjük a masszát a kibélelt formába.
  5. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
  6. Rácsra borítjuk, hagyjuk kicsit hűlni. 
  7. Ha kihűlt, keresztben kettévágjuk, és megkenjük baracklekvárral. 
  8. Egy kis lábasban összekeverjük a három evőkanál kakaót hat evőkanál kristálycukorral, icipici vizet öntünk hozzá, kikavarjuk, kis lángon felfőzzük. 
  9. Végül hozzákeverjük a kockára vágott fagyos vajat, és az egészet, középről, ráöntjük a torta tetejére. 
  10. Szórhatunk rá díszítésképpen apró, színes cukrokat is. 

 

Előkészítés: 25 perc
Sütés: 30-40 perc
1 adag: 220 kcal

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.