Amiben dió van, az csak jó lehet: darálva, durvára törve, vagy csak egyszerűen felezve, esetleg főzött krém vagy mártás formájában - mindig, mindenhez passzol! Édes süteményekben, mint a diós bejgli, a diós piskóta vagy a brownie, kiemeli a csokoládé gazdagságát. Sós ételekben, például salátákban vagy tésztaételekben, roppanós állagot és karakteres ízt ad hozzá a fogásokhoz.
Ez az egyszerű kevert sütemény például tökéletes lehet délutáni kávé vagy reggeli tea mellé, de a vasárnapi ebéd után is megállja a helyét, mert nem csak isteni fiom, de nagyon mutatós darab is! Aki szereti, a dió ízét egy kis fahéjjal kiemleheti, de a végeredmény ínycsiklandó lehet anélkül is!
30 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 nagy csipet só
1 nagy pohár tejföl
15 dkg puha vaj
2 nagy tojás
1 csésze durvára vágott dió
10 dkg barna cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Előkészítés: 30 perc
Sütés: 40 perc
1 adag: 280 kcal
A dió nem csak finom: tele van értékes tápanyagokkal. Gazdag omega-3 zsírsavakban, antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Rendszeres fogyasztása segíthet a szív- és érrendszeri egészség megőrzésében, és hozzájárulhat a megfelelő agyműködéshez is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.