Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Az egyes fajták más és más ételeket tesznek még finomabbá. Segítünk abban, hogy melyik mihez illik!
Balzsamecet

A balzsamecet az olaszországi Modena városában „született”. Szőlőmustból forralják, majd az érési folyamat első, 12 éves szakasza után palackozzák. Érési ideje folyamatos, ára a korával egyenes arányban nő. A jó minőségű balzsamecet ára igen borsos, de számos olyan, megfizethetőbb változat létezik, amely az eredetihez hasonló ízélményt nyújt. Egyszerűen locsolj belőle egy keveset az ételre, vagy használd szószok, mártásalapok elkészítésekor.

Muffin, kalács, pite, képviselőfánk - így készülnek a legjobb házi tészták >>>

Ehhez ajánljuk: Friss salátakeverékekhez, rizottókhoz, fűszeres sültekhez, vadhúsos ételekhez, fűszeres zöldséglekvárokhoz, házi ketchuphoz, zöldségkrémlevesekhez, különféle zöldségkrémekkel megkent kétszersültekre csepegtetve.

Tudtad-e? A balzsamecet zamatát nagyban meghatározza, hogy milyen fából készült a hordó, amelyben érlelték.

Borecet

A bor alkoholtartalmát ecetsavvá alakító erjedési folyamat végeredményeként létrejövő borecet rendkívül egészséges, a vörösborecetet például sokáig gyógyszerként használták. A sokoldalúan felhasználható konyhai alapanyagot vörös- vagy fehérborból készítik.

Rántva, buggyantva, sütve: a legjobb lusta, nyári reggelik tojással >>>

Ehhez ajánljuk: Tésztás egytálételekhez, babbal készült fogásokhoz, hideg és meleg salátákhoz, pácokhoz, salátaöntetekhez.

Almaecet

A fogyókúrázók biztosan jól ismerik ezt az erős és jellegzetes ízű folyadékot. A legtöbb fogáshoz néhány cseppnyi is elég belőle.

Ehhez ajánljuk: Gomba- vagy sajtsalátához, nyers zöldségtálakhoz, szárnyashúsból készült ételekhez, sült halakhoz.

Kókuszzsír, vaj, olaj, margarin - melyiket mire használjuk? >>>

Rizsecet

Az alacsony savtartalmú ecetfajtának több változata létezik, és már hazánkban is beszerezhető.

Ehhez használjuk: Az ázsiai konyha szerelmesei a szusi készítésekor a rizshez keverhetik, de a csípős-savanyú levesek összeállításakor is felhasználhatják.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.