Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Minestrone recept
Minestrone
Mákos guba  recept
Mákos guba
Ha nem látjuk Amanda Rollins videóját a TikTokon, akkor valószínű, hogy sosem tudjuk meg azt, amit az amerikaiak gondolnak az itthon ismert klasszikus, vajjal készült szendvicsről. Mondjuk nem csoda az álláspontjuk, hiszen a náluk vásárolható vajak köszönőviszonyban sincsenek az Európában kaphatókkal.

Egy párizsban élő amerikai influenszer indította a szendvicslavinát egy olyan videóval, amiben arról beszélt, hogy a franciák egy nagyon furcsa dolgot kennek a szendvicsükre. Ez pedig nem más, mint a vaj. Amanda meglepve konstatálta, hogy nincs majonéz, sem pedig mustár, viszont sonka, sajt és vaj viszont igen. Utóbbiból nem is kevés.

A videó alatt azonnal beindult a kommentcunami. Az amerikai követők jelentős része undorítónak tartotta a vaj szendvicsben való felhasználását, a fiatal influenszer szerint viszont a vajas szenya is nagyon finom. A megállapítás azonban nagyon úgy fest, hogy süket fülekre talált, a legtöbben továbbra is a majonézre esküdtek a videó alatt. Na, de mi az oka annak, hogy ennyire ördögtől való a vajas szendvics az Egyesült Államokban? A válasz a minőségben keresendő.

@americanfille Beurre it up baby #frenchculture #frenchpeople #jambonbeurre #parisien ♬ original sound - Amanda Rollins

Ahogy a csoki, úgy a vaj előállítására is sokkal lazább szabályok vonatkoznak az USA-ban, mint Európában, beleértve Magyarországot is. Az általunk ismert vajaknak sokkal magasabb a vajzsírszázalékuk, ennek köszönhetően pedig sokkal finomabb is lesz. Az amerikai gyártók leginkább főzéshez és sütéshez készítik a kencét, így ha a vásárló nem törekszik egy jobb minőségű vaj felkutatására, tényleg silány ízt kölcsönöz a szendvicsnek.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.