Egy párizsban élő amerikai influenszer indította a szendvicslavinát egy olyan videóval, amiben arról beszélt, hogy a franciák egy nagyon furcsa dolgot kennek a szendvicsükre. Ez pedig nem más, mint a vaj. Amanda meglepve konstatálta, hogy nincs majonéz, sem pedig mustár, viszont sonka, sajt és vaj viszont igen. Utóbbiból nem is kevés.
A videó alatt azonnal beindult a kommentcunami. Az amerikai követők jelentős része undorítónak tartotta a vaj szendvicsben való felhasználását, a fiatal influenszer szerint viszont a vajas szenya is nagyon finom. A megállapítás azonban nagyon úgy fest, hogy süket fülekre talált, a legtöbben továbbra is a majonézre esküdtek a videó alatt. Na, de mi az oka annak, hogy ennyire ördögtől való a vajas szendvics az Egyesült Államokban? A válasz a minőségben keresendő.
@americanfille Beurre it up baby #frenchculture #frenchpeople #jambonbeurre #parisien ♬ original sound - Amanda Rollins
Ahogy a csoki, úgy a vaj előállítására is sokkal lazább szabályok vonatkoznak az USA-ban, mint Európában, beleértve Magyarországot is. Az általunk ismert vajaknak sokkal magasabb a vajzsírszázalékuk, ennek köszönhetően pedig sokkal finomabb is lesz. Az amerikai gyártók leginkább főzéshez és sütéshez készítik a kencét, így ha a vásárló nem törekszik egy jobb minőségű vaj felkutatására, tényleg silány ízt kölcsönöz a szendvicsnek.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.