A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Mákos guba  recept
Mákos guba
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Praktikus

Ha eddig így főzted meg a sárgabarackot lekvárnak, feleslegesen dolgoztál!

Már javában tart a sárgabaracklekvár-főzés, és könnyen elképzelhető, hogy neked is ott sorakoznak a kamra polcain a lekvárral töltött üvegek. Mégis van itt egy kérdés, amit érdemes tisztázni: te hogyan főzöl lekvárt ebből a fantasztikus gyümölcsből?

Sárgabarackból a legtöbb családban főznek lekvárt, hiszen tökéletes süteményekbe, palacsintába. Hogy hogyan készül, arra mindenkinek megvan a tuti módszere, de van egy olyan lépés, amit sokan elvégeznek, holott teljesen felesleges: ez pedig nem más, mint a héj eltávolítása. A ripost.hu cikkéből megtudhatod, hogy miért nem érdemes megszabadulni a barack héjától.

Lekvárfőzéskor jobb, ha a barack héja a gyümölcsön marad / Fotó: Shutterstock
Lekvárfőzéskor jobb, ha a barack héja a gyümölcsön marad / Fotó: Shutterstock

Megosztó lépés

Lehet, hogy a nagymamád és az anyukád is úgy készítette a baracklekvárt, hogy lehúzta a barack héját befőzés előtt. Sőt, ezt a nem túl kellemes feladatot biztosan ők is tökélyre fejlesztették: a gyümölcsöt forró vízbe dobták pár percre, utána ugyanennyi időre ment a jéghideg vízbe, míg végül egy mozdulattal eltávolították a héját. Az biztos, hogy így a lekvár finomabb, krémesebb állagú lesz, sőt sokan azt vallják, hogy ezért nem barnul be néhány hét után.

Akkor mi a baj?

Nem baj, de a barack héjának eltávolítása plusz idő, amiben nem nagyon bővelkedik manapság senki, ráadásul a héjban van a legnagyobb mennyiségben pektin, ami segíti a sűrűsödést. Vagyis ha leveszed a héját, sokkal tovább kell főzni a gyümölcsöt, míg összeáll, azaz így plusz energiát használsz a befőzéshez.

A barack héját tehát nyugodtan hagyd a gyümölcsön, csak arra figyelj, hogy alaposan mosd meg, mielőtt megfőzöd!

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

TÉNYLEG MÉRGEZŐ A SÁRGABARACK MAGJA? MOST KIDERÜL!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.