Egyik nap oviból hazafele sétáltunk a lányokkal és a nagyobbik erősen rászorított a kezemre, hogy valami fontosat kell mondania. Miközben lehajoltam hozzá, hogy a fülembe súghassa a titkát, sok mindenre felkészültem.
Például, hogy előrukkol az első óvodai szerelmével, vagy elmondja, hogy éppen aznap mit rosszalkodott. Végül ezt suttogta el izgatott hangon: anya, nagyon rossz volt ma az ebéd és egész nap paradicsomos spagettire vágytam, otthon készítesz nekem? Hát így lett aznap gyümölcs helyett uzsonnára spagetti.
Paradicsomos-tonhalas tésztát gyakran készítek a lányoknak, mert nagyon kedvelik. Most a tonhal helyett konzerv makrélát kevertem a szószhoz, tettem mindezt az utolsó pillanatban, hogy ne főzzem szét a halat. Az ízletes, lédús húsú makréla kiváló Omega-3 forrás, emellett foszfor és B-vitamin tartalma is jelentős.
Ha paradicsomos tonhalas tészta a menü, biztos, hogy egy kis morzsolt kukoricát is dobok hozzá. Nem csak szebb lesz az összkép, de édes íze miatt a gyerekek is örömmel falják. Ehhez a mostani kreálmányhoz zöldborsót adtam, és láss csodát, így is hipp-hopp elfogyott.
Babiczky-Pfliegel Dóráról itt olvashatsz tovább >>>
Dóra korábbi gyerekbarát bejegyzéseit itt olvashatod el >>>
"A tudatos táplálkozásnak köszönhetem, hogy anya lettem, a nagyobbik lányom pedig az asztmából gyógyult ki, így az egészséges étkezés népszerűsítése lett a hivatásom. Szeretem a gyorsan és egyszerűen elkészíthető gyerekbarát ételeket, a különleges alapanyagokat, az illatos fűszereket." – Babiczky-Pfliegel Dóra az Ép testben 2 lélek c. életmód-receptes könyv és a boldogrepa.blog. hu szerzője.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.