Hát puszilva. Ezt a poént még a nagymamától és anyukámtól örököltem, azóta a lányokkal is mindig ellőjük, ha szilvás ételt készítünk. Mindig engedem, hogy sütés közben kóstoljanak, bepusziljanak pár darabot. A kicsi felezett és magozott, a nagy kenőkéssel kockára vágta, a szilvákat. Aztán jöhetett a mancsolás. Ez a legkedvesebb tevékenységük, amikor is mézzel és fahéjjal megszórjuk a szilvát és a mancsokkal alaposan elkeverjük. Ezután a nyalakodás nem ér, hanem kötelező.
Bár a szilva nem egy vitaminbomba, fogyasztását még is jó, ha beiktatjuk. Magas rosttartalma miatt az emésztés barátja, a székrekedés ellen is bevethető.
Bár egyre nagyobb fenntartásokkal, de igyekszem az élelmiszerpiacon megjelenő újdonságokat kipróbálni. A nyílgyökér liszt nagyon hasonlít a keményítőre, egy jóféle, könnyen emészthető sűrítő anyag. Nemcsak krémeket, de szószokat is könnyedén készíthetünk vele. A gyümölcstorták átlátszó bevonatánál is működik.
A gyerekek kedvenc szilvás pitéje receptet itt találod >>>
Itt olvass tovább bloggerünkről, Dóriról! >>>
"A tudatos táplálkozásnak köszönhetem, hogy anya lettem, a nagyobbik lányom pedig az asztmából gyógyult ki, így az egészséges étkezés népszerűsítése lett a hivatásom. Szeretem a gyorsan és egyszerűen elkészíthető gyerekbarát ételeket, a különleges alapanyagokat, az illatos fűszereket." – Babiczky-Pfliegel Dóra az Ép testben 2 lélek c. életmód-receptes könyv és a boldogrepa.blog. hu szerzője.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.