Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Borok

Életében szobrot kapott a híres borszakíró

Kevesen mondhatják el magukról, hogy még életükben szobrot avatnak róluk. Hugh Johnson, a neves angol borszakíró már a kivételezettek közé tartozik.

Június 3-án a Royal Tokaji Borászati Zrt. mádi udvarházában avatták fel a neves borszakíróról készült szobrot. Elek Imre fiatal szobrászművész alkotása meghívott vendégek, a sajtó képviselői és Hugh Johnson jelenlétében került leleplezésre.

A neves angol borszakíró, "A világ BOR-atlasza" című nagysikerű könyv szerzője, a Royal Tokaji Borászati Zrt. résztulajdonosa kizárólag azért érkezett Magyarországra, hogy megkóstolja a már palackokban sorakozó, „aranyat érő” kedvenc tokaji borait.

Hugh Jonhson 1970-ben járt először Magyarországon, amikor a borvilágatlasz munkálatain dolgozott, és azonnal "beleszeretett" az országba. 1989-ben tért vissza barátaival, elment Mádra, ahol hatvankét szőlősgazdát kérdezett meg arról: lenne-e kedvük velük összefogva résztvenni a magyar bor újjászületésében? A szőlősgazdák adták a földjüket, Hugh Johnson és Dániában élő borász barátja, Peter Vinding Diers a szakértelmüket, marketingismeretüket. Így kezdett működni a Royal Tokaj Wine Co., amelynek tulajdonosai eldöntötték: az aszú specialistáivá kívánnak válni. Így is lett.

Hugh Johnson az elmúlt évtizedben igen sokat tett azért, hogy a tokaji borok visszanyerjék méltó helyüket a világban. Meggyőződése: egy pohár tokaji aszú tartalmazza mindazt, amit Tokaj kulturális, történelmi öröksége magában hordoz. A pincészet vezetői a szoborállítással a tokaji bor iránti elkötelezettségét és tiszteletüket kívánták kifejezni.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.