Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Novembertől a cukrászdákban is kapható lesz a különleges sütemény, melyet Budapest 150. születésnapjára készítettek.

150 évvel ezelőtt egyesítették Pestet, Budát és Óbudát, így létrejött Budapest, az ország fővárosa. A kerek évforduló alkalmából nemcsak rendezvények tömkelegét szervezték és szervezik, hanem megválasztották a főváros születésnapi tortáját is! A zsűri húsz pályamű közül választotta ki végül a győztest, melyet november 17-től a kijelölt cukrászdákban bárki megkóstolhat.

Budapest 150 születésnapi tortája, a Natalis /Fotó: énbudapestem
Budapest 150 születésnapi tortája, a Natalis /Fotó: énbudapestem

Győzött a Natalis

A zsűri a Belvárosi Auguszt Cukrászda Natalis fantázianevű alkotását, Müller Csilla kreációját választotta a verseny nyerteséül. A cukrász a Natalis elkészítésénél arra törekedett, hogy a pályázati kiírásban szereplő alapanyagok közül megtalálja azt a hármat, amely a legjellemzőbb volt az egyesítés korszakára, és amelyekkel a legszebb ízharmóniát lehet elérni.

Budapest 150 születésnapi tortája, a Natalis /Fotó: énbudapestem
Budapest 150 születésnapi tortája, a Natalis /Fotó: énbudapestem

Így esett a választás a mogyoróra, a kávéra és a csokoládéra

„Célunk egy olyan sütemény elkészítse volt, mely a Budapest alapításának korára jellemző magyar cukrász hagyományok előtt kíván tisztelegni. Tortánk megjelenésében idézi a korszak nagy klasszikusait (Dobos torta, Eszterházy torta), ugyanakkor azoktól eltérő ízvilággal rendelkezik. (...)

A hangsúly a mogyorón van, míg a kávé és a csokoládé a maguk kesernyés, aromás ízeivel kitűnően gazdagítják a mogyoró ízét. A csavart az áfonya adja, melynek savassága könnyebbé és vibrálóvá varázsolja az összhatást” – mutatta be Müller Csilla, a torta megálmodója a nyertes süteményt az énbudapestem cikke szerint.

A tortát november 17-től árusítják majd a cukrászdák, melyek listáját november 15-én teszi elérhető a Magyar Cukrász Ipartesület a honlapján.

Borítókép: énbudapestem

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.