Mivel kézi habverővel képtelen vagyok megfelelő állagú habot verni, nálam ez alaptartozék. Ha még nincs konyhai robotgéped, akkor is ez a legjobb eszköz, ha a vajat kell cukorral kihabosítani.
Leginkább folyadékok simára keverésére használom, vagy arra, hogy a lisztben eldolgozzam vele a sütőport, sót stb.
A sütés meglehetősen egzakt tudomány. A főzéssel szemben itt nem működik a „beledobok még egy kis ezt meg azt”. Ha nem követed pontosan a recepteket, ne csodálkozz, ha nem sikerül a sütemény. Inkább szerezz be egy jó mérleget, ami kizárólag digitálisat jelenthet!
Bizonyos kelt tésztákhoz és kekszekhez elengedhetetlen. Csak semmi flancolás, a cukrászdában a legegyszerűbbet használom (az Ikeából), otthon a dédnagymamámtól örökölt sodrófával dolgozom.
„A jó cukrász ezzel alszik” – mondta a cukrászmesterem, és mint minden másban, ebben is igaza volt. Minden krémet tökéletesen ki lehet kaparni az edény aljáról vele, főleg, ha hajlékony végűt választasz. Amikor valahol azt írom, hogy „lágyan forgasd bele”, azt is szilikonspatulával lehet a legeredményesebben véghezvinni. A fakanál itt nem működik.
Szerintem a 22-23 centis és 26-os a leghasznosabb, de ami még ennél is jobb, az az állítható tortakarika.
Lehet szilikon vagy hagyományos, a lényeg, hogy kéznél legyen.
Amikor kanalat írok mértékegységként, nem arra a kanálra gondolok, amivel a kávét kavarjuk. Mérőkanalakat lehet kapni hipermarketekben és az Ikeában is, amikkel könnyen és pontosan lemérheted az 1 evőkanálnyi, 1 teáskanálnyi és az ezeknél kisebb mennyiségeket is. A mérőcsészék is hasznosak, főleg, ha egy amerikai receptben a „cup”-pal kell valamit kezdened.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.