Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A csokit magában is imádjuk, de a belőle készülő bonbon igazi csemegének számít! Főleg akkor, ha nem a boltit vesszük, hanem otthon készítjük, és azzal ízesítjük, amivel mi szeretnénk.
Egy kis csokitörténelem

Az Amazonas vidékén őshonos kakaóbab a fejlett maja kultúrában fizető eszközként, és élvezeti cikként is megtalálható volt. Európába a spanyol hódítók juttatták el a kakaót.

A csoki elődjét úgy készítették, hogy az érett gyümölcsöket egyszerűen belenyomkodták a nedves talajba, ahol azok erjedni kezdtek. Ekkor megszárították, eltávolították a gyümölcshúst és a maghéjat, megpörkölték, meghámozták és összezúzták. Vízzel keverve, mézzel, csilivel ízesítve fogyasztották.

Így készül a csoki

A kakaócserje termése 20-50 darab, bab formájú gyümölcs. Ezek, ha megérnek, felfakadnak, és láthatóvá válnak a szabálytalan alakú, kemény, őrölve kesernyés ízű magok.

A csokoládét nyers kakaómasszából, kakaóvajból, cukorból, tejszínből vagy tejporból állítják elő, amit vaníliával, kávéval, mandulával bolondítanak meg. A keserű csokoládé kevesebb cukorral készül, és akár 90%-ban is tartalmazhat kakaót.

Házi bonbon a legegyszerűbben

Készíts otthon finom bonbont, persze egyszerűsítve: vízgőz fölött olvassz meg két tábla magas kakaótartalmú étcsokoládét. Egy jégkockatartó vagy pralinéforma mélyedéseibe tegyél pár szem cukorgyöngyöt, aszalt vörösáfonyát vagy 1-1 szem mandulát. Töltsd fel a mélyedéseket folyékony csokival, majd tedd a hűtőbe megdermedni.

Tippünk: az olvasztott csokoládét pár teáskanál likőrrel is ízesítheted.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.