A müzli jó alternatíva. Édes, roppanós, ugyan nem annyira kalóriaszegény, cserében rengeteg hasznos tápanyag és sok-sok rost van benne. A müzlinek számtalan válfaja ismert, a hengeret, puffasztott gabonától kezdve a különféle granolákig. A pirított magvakkal, aszalt vagy liofilizált gyümölcsökkel, csokoládéval gazdagított pelyhek széles választékában mindenki megtalálhatja a kedvére valót, de kis időráfordítással mi magunk is elkészíthetjük a tökéletes mixet, amiben minden benne van, amit csak szeretünk.
Az édes és egészséges reggelik sorában előkelő helyen áll a joghurt. Az édes, ízesített joghurtot vehetjük készen, de az is jó megoldás, ha házi lekvárral, frissen pürésített gyümölccsel keverve fogyasztjuk a natúr változatokat. Sokféle módon elkészíthetjük, gazdagíthatjuk müzlivel, pirított magvakkal, szárított, aszalt gyümölcsökkel, ahogy csak szeretnénk. Sőt, még a joghurtot is készíthetjük magunk, ha van hozzá eszközünk, időnk és kedvünk.
A gyors, édes, egészséges reggelik közé tartozik az utóbbi évek nagy kedvence a smoothie. A finom, selymes ital bármiből előállítható. A szezonális zöldségek, gyümölcsök jó helyre lelhetnek benne. Édesíthető, gazdagítható, így valóban édes, krémes finomságot varázsolhatunk belőle. A smoothiet kiegészíthetjük joghurttal, adhatunk hozzá tejet, ízesíthetjük magtejekkel, édesíthetjük mézzel, szteviával, cukorral vagy bármilyen sziruppal. A smoothie mellett persze a klasszikus turmixok is ott várakoznak a sorban, hiszen ki tud ellenállni egy jóféle banánturmixnak vagy egy tejes, gazdag, magokkal pettyezett eperturmixnak, ami még akkor is finom, ha már elmúlt a május és fagyasztott alapanyagokból készítettük.
A gazdag édes reggelik azonban nem csupán egy kortynyi élvezetből állnak, az igazi rajongók számára a kelt tésztáé a főszerep. Az édes kelt tészta tojásban gazdag, tejszínnel készül, nincs benne túl sok cukor, foszlik, önmagában is csodálatos, de egy kis vajjal és házi lekvárral már egészen más dimenziókba visz. A kalács mellett a reggeli dőzs fontos kelt tésztás kelléke a kontyos briós vagy a különféle töltött tekercsek, ahol a kakaón és a vaníliakrémen túl szinte bármilyen finomság megbújhat a tésztafonatok között. A kelt tésztához kakaó vagy forró csokoládé dukál, esetleg egy nagy bögre tejeskávé, amibe belemárthatjuk a csücskét.
Nem csak kelt tésztás finomságok kerülhetnek a reggelizőasztalra. A kevert tésztás muffinok és az angolok sütőporral készített, édes tésztája, a scone is helyt kell, hogy kapjon rajta. A muffinokat a szokott módon ízesíthetjük, kedvünk szerint, szinte bármivel. A scone a legtöbb esetben ennél egyszerűbb, tálaláskor válik igazi remekművé, amikor a félbevágott sconet megkenjük lekvárral, majd frissen felvert tejszínhabot ültetünk rá és így esszük. Nem véletlen, hogy az angolok rajonganak érte és az ötórai tea is elképzelhetetlen nélküle. A croissant külön kategóriát képvisel. Légiesen könnyű tésztája sok órai munkával otthon is előkészíthető, de szerencsére a bolti változatok közt is találni igazán finomakat. A croissant önmagában is élmény, de lekvárral, mogyoró- vagy csokoládékrémmel is kitűnő. Érdemes kipróbálni a mandulakrémmel töltött változatát is.
A belga gofri a nagyobb, családi reggeliken ideális. Gyorsan bekeverhető a tészta és tempósan meg is sül. A gofris reggelik össznépi partivá alakulhatnak, főleg, ha kellő mennyiségű gofri és különféle feltét áll rendelkezésünkre. A gofrihoz remek választás a lekvár, a tejszínhab, a mogyoró- és csokoládékrém, illetve a puding, amelyet szintén gyorsan előkészíthetünk.
Az amerikai palacsinta szintén könnyen összeállítható, nagyobb csapat számára is előkészíthető édes reggeli. Akkor az igazi, ha legalább 3-4 darabot halmozunk a tányérunkra, közéjük lekvárt kenünk vagy csak valamilyen jóféle mártással nyakon öntjük. A juharszirup mellett használhatunk bármilyen gyümölcsöntetet, csokoládészószt is. Friss gyümölcsökkel kiegészítve mutatós és kiadós reggeli.
A csalóka név mögött afféle bundás kenyér rejlik, ahol a töltelék a két szeletnyi kalács vagy más, édes péksütemény között a legtöbb esetben édes, fűszeres vaj. A megkent szendvicset ezután tejjel lazított tojásba kell forgatni, majd bő, forró olajban kisütni. Az így kapott pirítóst lekvárral, juharsziruppal, gyümölcskompóttal vagy bármilyen más édes mártással fogyaszthatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.