Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Desszert

Itt az új sütiőrület: így készül a cruffin - lépésről lépésre!

Itt az új sütiőrület: így készül a cruffin - lépésről lépésre!
A croissant és a muffin házasításából született cruffin isteni reggelire, uzsonnára, töltelékekkel feldobva pedig egész nap fogyasztható kávéhoz, teához – vagy csak úgy, magában.

Hasonló süteményt már a 20. század vége felé is készítettek az USA-ban és Kanadában, de ezen a néven csak 2013-ban kezdtél el árulni Ausztráliában. A cruffint végül a San Franciscó-i Mr. Holmes Bakehouse tette igazán népszerűvé, és le is védette.

Így töltenek az ott nagy tételben sütött cruffinba mogyoróvajat és gyümölcszselét, amire tojáshabot nyomnak, és karamellizáló pisztollyal kissé megbarnítják:


Szeretnéd megkóstolni? Süss magadnak!

A legegyszerűbb, ha konyhakész friss leveles tésztát veszel hozzá, de ha ránk hallgatsz, magad gyúrod. Fontos, hogy ne margarint, hanem jó minőségű vajat használj.

Így csináld házilag!

1. Langyosíts meg 2,4 dl tejet, és öntsd szét két tálkába. Az egyik adagban keverj el 1 tk sót, a másikban 1 dkg szárított élesztőt és 1,5 dkg mézet. Keverőtálban vegyíts el 45 dkg lisztet 5 dkg cukorral és 1 dkg vaníliás cukorral, majd forgasd össze a kétféle tejes keverékkel és 10 dkg olvasztott vajjal. Lisztezett munkalapon gyúrd simára, formázd cipóvá, és letakarva keleszd a duplájára kb. 1 óra alatt.

2. Vágd a kelesztett cipót 12 részre, és nyújtsd ki mindet 12-13 cm szélesre, amilyen vékonyan csak tudod.

3. Kend meg a tésztacsíkokat vastagon szoba-hőmérsékletű vajjal. (Ehhez kb. 2 órával korábban vedd ki a vajat a hűtőből.)

4. A megkent lapokat jó szorosan göngyöld fel alulról felfelé, a rövidebbik oldaluknál fogva.

5. Ezután hosszában vágd félbe a hengereket.

6. Tekerd csigává a tésztadarabokat.

7. A csigákat ültesd kivajazott vagy muffinpapírral kibélelt formákba, és letakarva keleszd 1,5-2 óra hosszat. Végül süsd aranybarnára 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt.

8. A rövid hűtés után ügyesen kivájt cruffinokba lekvárt, nutellát, pudingot vagy csokikrémet tölthetsz, majd a sütiket tetszés szerint gyümölccsel, tejszínhabbal és/vagy porcukorral díszítheted.

Videón mindez így fest >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.