1 db vaníliarúd
3 dl teljes tej
3 dl habtejszín
10 dkg kristálycukor
4 db tojássárgája
1. Hosszában hasítsuk fel a vaníliarudat, és kaparjuk ki a magjait. A kikapart magokat tegyük egy lábasba, majd keverjük össze a tejjel és a tejszínnel. Tegyük bele a vaníliarudat is.
2. Forraljuk fel, majd húzzuk le a tűzről, és zárjuk el a lángot. Hagyjuk kihűlni a keveréket.
3. Egy nagyobb tálban keverjük habosra a tojássárgájákat a cukorral. Tegyük vissza a vaníliás-tejes keveréket a tűzre, és forraljuk fel. Apránként, folyamatos kevergetés közben csorgassuk a forró tejszínes tejet a tojássárgájákra, és addig keverjük, míg egynemű lesz.
4. Engedünk egy nagyobb tálba jéghideg vizet, és tegyünk bele egy kisebb tálat, úgy, hogy ne süllyedjen bele a vízbe.
5. Tegyük vissza a vaníliasodót a tűzhelyre, és alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés közben főzzük sűrűre kb. 10 perc alatt.
6. Húzzuk le a tűzről a lábast, és csorgassuk a tartalmát a jeges vízbe helyezett kis tálba. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kanalazzuk egy lapos, szögletes formába, és tegyük be a fagyasztóba 3-4 órára. Kb. 30 percenként keverjük át a masszát, hogy a kész fagylalt minél krémesebb és levegősebb legyen.
Fagylaltos kanállal formázzunk belőle gombócokat, és tálkákba szedve kínáljuk.
Elkészítési idő: 50 perc + fagyasztás
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.