Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Desszert

Így készíthetsz isteni vaníliafagyit otthon - gép nélkül, egyszerűen!

vaníliafagyi házilag lépésről lépésre édes élet
Finom fagylaltot készíteni nem ördöngösség. Most lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan lesz tökéletes az otthon elkészített fagyi, gép nélkül.
Hozzávalók (6 személyre):

1 db vaníliarúd
3 dl teljes tej
3 dl habtejszín
10 dkg kristálycukor
4 db tojássárgája

ELkészítése:

1. Hosszában hasítsuk fel a vaníliarudat, és kaparjuk ki a magjait. A kikapart magokat tegyük egy lábasba, majd keverjük össze a tejjel és a tejszínnel. Tegyük bele a vaníliarudat is.

2. Forraljuk fel, majd húzzuk le a tűzről, és zárjuk el a lángot. Hagyjuk kihűlni a keveréket.

3. Egy nagyobb tálban keverjük habosra a tojássárgájákat a cukorral. Tegyük vissza a vaníliás-tejes keveréket a tűzre, és forraljuk fel. Apránként, folyamatos kevergetés közben csorgassuk a forró tejszínes tejet a tojássárgájákra, és addig keverjük, míg egynemű lesz.

4. Engedünk egy nagyobb tálba jéghideg vizet, és tegyünk bele egy kisebb tálat, úgy, hogy ne süllyedjen bele a vízbe.

5. Tegyük vissza a vaníliasodót a tűzhelyre, és alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés közben főzzük sűrűre kb. 10 perc alatt.

6. Húzzuk le a tűzről a lábast, és csorgassuk a tartalmát a jeges vízbe helyezett kis tálba. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kanalazzuk egy lapos, szögletes formába, és tegyük be a fagyasztóba 3-4 órára. Kb. 30 percenként keverjük át a masszát, hogy a kész fagylalt minél krémesebb és levegősebb legyen.

Fagylaltos kanállal formázzunk belőle gombócokat, és tálkákba szedve kínáljuk.
Elkészítési idő: 50 perc + fagyasztás

Még több jeges finomság, FAGYLALTOK, JÉGKRÉMEK, PARFÉK ÉS SORBETEK az Édes Élet desszertMagazin legújabb számában!
Keresd az újságárusoknál! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.