Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Desszert

Így készíthetsz isteni vaníliafagyit otthon - gép nélkül, egyszerűen!

vaníliafagyi házilag lépésről lépésre édes élet
Finom fagylaltot készíteni nem ördöngösség. Most lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan lesz tökéletes az otthon elkészített fagyi, gép nélkül.
Hozzávalók (6 személyre):

1 db vaníliarúd
3 dl teljes tej
3 dl habtejszín
10 dkg kristálycukor
4 db tojássárgája

ELkészítése:

1. Hosszában hasítsuk fel a vaníliarudat, és kaparjuk ki a magjait. A kikapart magokat tegyük egy lábasba, majd keverjük össze a tejjel és a tejszínnel. Tegyük bele a vaníliarudat is.

2. Forraljuk fel, majd húzzuk le a tűzről, és zárjuk el a lángot. Hagyjuk kihűlni a keveréket.

3. Egy nagyobb tálban keverjük habosra a tojássárgájákat a cukorral. Tegyük vissza a vaníliás-tejes keveréket a tűzre, és forraljuk fel. Apránként, folyamatos kevergetés közben csorgassuk a forró tejszínes tejet a tojássárgájákra, és addig keverjük, míg egynemű lesz.

4. Engedünk egy nagyobb tálba jéghideg vizet, és tegyünk bele egy kisebb tálat, úgy, hogy ne süllyedjen bele a vízbe.

5. Tegyük vissza a vaníliasodót a tűzhelyre, és alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés közben főzzük sűrűre kb. 10 perc alatt.

6. Húzzuk le a tűzről a lábast, és csorgassuk a tartalmát a jeges vízbe helyezett kis tálba. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kanalazzuk egy lapos, szögletes formába, és tegyük be a fagyasztóba 3-4 órára. Kb. 30 percenként keverjük át a masszát, hogy a kész fagylalt minél krémesebb és levegősebb legyen.

Fagylaltos kanállal formázzunk belőle gombócokat, és tálkákba szedve kínáljuk.
Elkészítési idő: 50 perc + fagyasztás

Még több jeges finomság, FAGYLALTOK, JÉGKRÉMEK, PARFÉK ÉS SORBETEK az Édes Élet desszertMagazin legújabb számában!
Keresd az újságárusoknál! >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.