A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Diéták

Karcsúsodj egészségesen, íme a hatékony szőlődiéta - 3 szuper recepttel

A zamatos, lédús gyümölcsből igazán egészséges finomságok készíthetők, amiket a fogyókúránkba is be tudunk illeszteni.
Miért egészséges?

– Nagyszerű káliumforrás, de megtalálható benne még számos más értékes ásványi anyag is, mint például a cink vagy a magnézium. Káliumtartalmánál fogva remek vízhajtó, segíti a bélrendszer tisztulását, az emésztést.

– Energiatartalma: 74 kcal/100 g. A benne lévő természetes szőlőcukor javítja a szellemi teljesítőképességet.

– A benne lévő flavonoidoknak köszönhetően antioxidáns hatással bír, azaz védi a sejteket a káros szabad gyököktől.

Szőlővel is fogyhatunk
Szőlővel is fogyhatunk

Ínyencségek

Vegyes saláta gyümölcsökkel és sajttal

Elkészítése (1 személyre): Mossunk, majd alaposan szárogassunk meg 1 nagy marék madár- vagy lollo rosso salátát. Mossunk meg 1 db körtét vagy almát, és vágjuk kis kockákra. Szemezzünk le 1 kis fürt megmosott szőlőt. A salátát forgassuk össze a gyümölcsökkel, valamint 2 ek elmorzsolt kéksajttal. A dresszinghez keverjünk össze 1 ek olívaolajat, fél ek borecetet, és ízesítsük néhány csepp mézzel, mustárral, ízlés szerint sóval, borssal, és adjuk a salátához. Tökéletes vacsora 1 szelet pirított rozskenyérrel tálalva!

Diós-szőlős túrókrém

Elkészítése (1 személyre): Keverjünk ki 1 kis doboz zsírszegény natúr joghurtot 2 ek zsírszegény túróval. Reszeljük bele 1 db alaposan megmosott citrom héját, majd ízlés szerint édesítsük egy kevés folyékony édesítővel. Vágjunk durvára 20 g diót – akár meg is piríthatjuk egy kicsit száraz teflonserpenyőben –, és 1 marék megmosott, lecsepegtetett szőlővel együtt adjuk a túrókrémhez.

Szőlős csirke

Elkészítése (1 személyre): Alaposan mossunk meg, majd vágjuk csíkokra 100 g csirkemellfilét. Teflonserpenyőben hevítsünk fel 1 ek vajat, és pároljunk meg rajta 1 kis fej finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a sóval, borssal megszórt csirkemelldarabokat, és kevergetve süssük a húst fehéredésig. Ekkor adjunk hozzá 100 g leszemezett, megmosott piros csemegeszőlőt, valamint 50 ml fehérbort, és lefedve pároljuk puhára a húst. Köretnek barna rizst kínálhatunk mellé.

Még több receptért, tippért és praktikáért keresd az e heti Fanny magazint!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.