Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Egészséges

3+1 tipp a MasterChef Junior séfjétől: így szerettesd meg a gyerekkel a „mumus” zöldségeket

masterchef junior
A legtöbb gyerek ki nem állhatja a gombát, a répát, vagy a kelbimbót, azonban a ma este induló MasterChef Junior egyik séfje, Pesti István szuper tippeket adott, hogyan tudjuk megszerettetni velük ezeket az alapanyagokat.

Ha gyerekként megláttad, hogy a nagymamád már megint spenótot készített, akkor valószínűleg te is csalódottan turkáltad a főzeléket. Vannak ugyanis olyan „mumus" alapanyagok, amiket a legtöbb gyerek messziről elkerül - ilyen például a gomba, a kelbimbó, a zöldbab, a cékla vagy a répa is. De mit tehetünk azért, hogy a gyerek legalább megkóstolja ezeket az ételeket? A MasterChef Junior Michelin-csillagos séfje, Pesti István szerint a titok a zöldségek megfelelő elkészítésében és a tálalásában rejlik.

1. Ne főzz, hanem süss

István szerint a főtt zöldségeket nagyon nehéz úgy elkészíteni, hogy igazán finomak legyenek. Ha pedig az étel „punnyadt" és íztelen, akkor nem csoda, hogy a gyerek sem eszi meg szívesen. Azt tanácsolja, hogy a kelbimbót, a répát, vagy a céklát főzés helyett inkább süsd meg! „Csak tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokos sütőben süsd őket 5-10 percig” - mondja a séf, aki szerint ilyen formában sokkal nagyobb sikere lesz a zöldségeknek. A gombára pedig szintén ez vonatkozik: ne párold, mert akkor íztelen és gumis állagú lesz, hanem inkább pirítsd le!

2. Zöldség helyett nasi

Ha például az édesburgonyát vagy a sárgarépát úgy készíted el, mint a sült krumplit vagy a chips-et (tehát cikkekre, vagy vékony szeletekre vágod), akkor tuti, hogy szívesebben kóstolják meg a gyerekek, mint a párolt verziót. Egy kis házi szósszal pedig még izgalmasabbá teheted számukra a menüt!

3. Utolsó simítás: a tálalás

A gyerekek számára az egyik legfontosabb szempont, hogy az étel jól nézzen ki, ezért nem árt, ha ügyelsz a guszta tálalásra. „Fontos, hogy ne a zöldséget lássák az ételben” - tanácsolja István. Szóval csak kreatívan!

+ 1 Levek, minden mennyiségben

Ha smoothie-ként tálalod a zöldségeket - akár egy kis gyümölccsel vegyítve -, akkor az üdítőkre és a gyümölcslevekre asszociálnak a gyerekek, ami miatt valószínűleg sokkal könnyebben elfogyasztják a zöldségleveket.

10 MUFFIN, AMIT A GYEREKEK ELVIHETNEK TÍZÓRAIRA>>>

7 HATÁSOS MEGOLDÁS, HA VÁLOGATÓS A GYEREK!>>>

EGÉSZSÉGES FINOMSÁGOK, AMIKÉRT BOLONDULNAK A GYEREKEK>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.