Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egészséges

3+1 tipp a MasterChef Junior séfjétől: így szerettesd meg a gyerekkel a „mumus” zöldségeket

masterchef junior
A legtöbb gyerek ki nem állhatja a gombát, a répát, vagy a kelbimbót, azonban a ma este induló MasterChef Junior egyik séfje, Pesti István szuper tippeket adott, hogyan tudjuk megszerettetni velük ezeket az alapanyagokat.

Ha gyerekként megláttad, hogy a nagymamád már megint spenótot készített, akkor valószínűleg te is csalódottan turkáltad a főzeléket. Vannak ugyanis olyan „mumus" alapanyagok, amiket a legtöbb gyerek messziről elkerül - ilyen például a gomba, a kelbimbó, a zöldbab, a cékla vagy a répa is. De mit tehetünk azért, hogy a gyerek legalább megkóstolja ezeket az ételeket? A MasterChef Junior Michelin-csillagos séfje, Pesti István szerint a titok a zöldségek megfelelő elkészítésében és a tálalásában rejlik.

1. Ne főzz, hanem süss

István szerint a főtt zöldségeket nagyon nehéz úgy elkészíteni, hogy igazán finomak legyenek. Ha pedig az étel „punnyadt" és íztelen, akkor nem csoda, hogy a gyerek sem eszi meg szívesen. Azt tanácsolja, hogy a kelbimbót, a répát, vagy a céklát főzés helyett inkább süsd meg! „Csak tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokos sütőben süsd őket 5-10 percig” - mondja a séf, aki szerint ilyen formában sokkal nagyobb sikere lesz a zöldségeknek. A gombára pedig szintén ez vonatkozik: ne párold, mert akkor íztelen és gumis állagú lesz, hanem inkább pirítsd le!

2. Zöldség helyett nasi

Ha például az édesburgonyát vagy a sárgarépát úgy készíted el, mint a sült krumplit vagy a chips-et (tehát cikkekre, vagy vékony szeletekre vágod), akkor tuti, hogy szívesebben kóstolják meg a gyerekek, mint a párolt verziót. Egy kis házi szósszal pedig még izgalmasabbá teheted számukra a menüt!

3. Utolsó simítás: a tálalás

A gyerekek számára az egyik legfontosabb szempont, hogy az étel jól nézzen ki, ezért nem árt, ha ügyelsz a guszta tálalásra. „Fontos, hogy ne a zöldséget lássák az ételben” - tanácsolja István. Szóval csak kreatívan!

+ 1 Levek, minden mennyiségben

Ha smoothie-ként tálalod a zöldségeket - akár egy kis gyümölccsel vegyítve -, akkor az üdítőkre és a gyümölcslevekre asszociálnak a gyerekek, ami miatt valószínűleg sokkal könnyebben elfogyasztják a zöldségleveket.

10 MUFFIN, AMIT A GYEREKEK ELVIHETNEK TÍZÓRAIRA>>>

7 HATÁSOS MEGOLDÁS, HA VÁLOGATÓS A GYEREK!>>>

EGÉSZSÉGES FINOMSÁGOK, AMIKÉRT BOLONDULNAK A GYEREKEK>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.