Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Egészséges

Konzerv, zacskós és mirelit kaják - vajon mennyire egészségtelenek?

A csomagolást eltávolítani, be a mikróba, és már kész is! Sokan rendszeresen fogyasztanak készételt, elsősorban kényelmi szempontból. De vajon egészségesek-e ezek a termékek, és hogyan teheted őket táplálóbbá?

Szinte minden tévécsatornának van már saját főzőműsora, a könyvesboltokban pedig kilométer hosszan sorakoznak a polcokon a különféle szakácskönyvek.

Vedd észre, ha nem bírod a tejet! Íme a legtipikusabb tünetek >>>

Otthon a borsólevest többnyire magunk készítjük, persze nem mindig friss, néha bizony konzerv vagy mirelit borsóból… Akinek sem ideje, sem kedve a nagy bevásárlásra és az órákig tartó főzőcskézésre, inkább a készételt választja. Az üzletekben hatalmas a kínálat belőlük. A mélyhűtött áruk között számos kész pizza, tészta- és rizsétel fedezhető fel. A konzervdobozokban kínált főzelékek, húsételek szintén a készétel kategóriába sorolhatók, ugyanígy a zacskós levesporok, az instant szószok, mártások és pürék is.

Mit rejtenek?

Ha az ilyen típusú élelmiszereket választot, tisztában kell lenned azzal, hogy a készételek sok rejtett zsírt tartalmaznak, ezen felül rengeteg só és ízfokozó van bennük, a túlzott feldolgozás miatt pedig a tápértékük gyakran a nullával egyenlő.

Biztos módszerek a kínzó puffadás ellen >>>

Ellenben a mirelit zöldségételek nyugodtan fogyaszthatók, ha éppen nincs friss hozzávaló a konyhában.

Tippek a vásárláshoz

Legyen szó akár konzerv, mélyhűtött vagy zacskós készételről, mindig alaposan vizsgáld meg az összetevőket!

Olyan készételeket vásárolj, melyek alig, vagy egyáltalán nem tartalmaznak konzerváló és színezőanyagokat.

Gluténmentes élet: tudnivalók és tippek lisztérzékenyeknek >>>

Ha teheted, mélyhűtött élelmiszereket válassz. Feldolgozásuk során a tápanyagértékük megmaradt, és kevesebb adalékanyagot tartalmaznak.

Vásárláskor ügyelj a lejárati dátumra! Ha garantáltan jó minőségű árut szeretnél, akkor ne válaszd a pár nap múlva lejáró szavatosságú élelmiszereket.

Egy kis plusz

Néhány egyszerű módszerrel egy kicsit egészségesebbé teheted a készételeket.

Íme a legnagyobb cukorcsapdák! Mit mivel helyettesíts? >>>

A mélyhűtött pizzára tegyél friss paradicsom- vagy paprikakarikákat, valamit apróra vágott zöld fűszereket, és fogyassz hozzá friss vegyes salátát.

A zacskós leveshez vagy a konzerv főzelékhez teljes kiőrlésű kenyeret egyél, második fogásként pedig friss saláta következzen!

Egészítsd ki a rizs- és tésztaételeket friss vagy mélyhűtött zöldségekkel, például borsóval, brokkolival vagy gombával.

A panírozott halat a sütőben zsír nélkül 200 fokon (légkeverésesnél 180 fokon) készítsd el.

6 tipp, hogy természetes módon csökkentsd a koleszterinszinted >>>

A zacskós leveseket friss fűszerekkel (például petrezselyem, bazsalikom, tárkony stb.), valamint mirelit vagy friss leveszöldségekkel ízesítheted.

Az egyszerűbb ételeket - tésztafélék, palacsinta, hirtelen kisütött húsok - készítsd el saját magad, és ezt keverd össze a készen vett mártással, szósszal, pestóval vagy mélyhűtött termékekkel.

Utóételként fogyassz sok idénygyümölcsöt és igyál sok ásványvizet.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.