Szinte minden tévécsatornának van már saját főzőműsora, a könyvesboltokban pedig kilométer hosszan sorakoznak a polcokon a különféle szakácskönyvek.
Vedd észre, ha nem bírod a tejet! Íme a legtipikusabb tünetek >>>
Otthon a borsólevest többnyire magunk készítjük, persze nem mindig friss, néha bizony konzerv vagy mirelit borsóból… Akinek sem ideje, sem kedve a nagy bevásárlásra és az órákig tartó főzőcskézésre, inkább a készételt választja. Az üzletekben hatalmas a kínálat belőlük. A mélyhűtött áruk között számos kész pizza, tészta- és rizsétel fedezhető fel. A konzervdobozokban kínált főzelékek, húsételek szintén a készétel kategóriába sorolhatók, ugyanígy a zacskós levesporok, az instant szószok, mártások és pürék is.
Ha az ilyen típusú élelmiszereket választot, tisztában kell lenned azzal, hogy a készételek sok rejtett zsírt tartalmaznak, ezen felül rengeteg só és ízfokozó van bennük, a túlzott feldolgozás miatt pedig a tápértékük gyakran a nullával egyenlő.
Biztos módszerek a kínzó puffadás ellen >>>
Ellenben a mirelit zöldségételek nyugodtan fogyaszthatók, ha éppen nincs friss hozzávaló a konyhában.
Legyen szó akár konzerv, mélyhűtött vagy zacskós készételről, mindig alaposan vizsgáld meg az összetevőket!
Olyan készételeket vásárolj, melyek alig, vagy egyáltalán nem tartalmaznak konzerváló és színezőanyagokat.
Gluténmentes élet: tudnivalók és tippek lisztérzékenyeknek >>>
Ha teheted, mélyhűtött élelmiszereket válassz. Feldolgozásuk során a tápanyagértékük megmaradt, és kevesebb adalékanyagot tartalmaznak.
Vásárláskor ügyelj a lejárati dátumra! Ha garantáltan jó minőségű árut szeretnél, akkor ne válaszd a pár nap múlva lejáró szavatosságú élelmiszereket.
Néhány egyszerű módszerrel egy kicsit egészségesebbé teheted a készételeket.
Íme a legnagyobb cukorcsapdák! Mit mivel helyettesíts? >>>
A mélyhűtött pizzára tegyél friss paradicsom- vagy paprikakarikákat, valamit apróra vágott zöld fűszereket, és fogyassz hozzá friss vegyes salátát.
A zacskós leveshez vagy a konzerv főzelékhez teljes kiőrlésű kenyeret egyél, második fogásként pedig friss saláta következzen!
Egészítsd ki a rizs- és tésztaételeket friss vagy mélyhűtött zöldségekkel, például borsóval, brokkolival vagy gombával.
A panírozott halat a sütőben zsír nélkül 200 fokon (légkeverésesnél 180 fokon) készítsd el.
6 tipp, hogy természetes módon csökkentsd a koleszterinszinted >>>
A zacskós leveseket friss fűszerekkel (például petrezselyem, bazsalikom, tárkony stb.), valamint mirelit vagy friss leveszöldségekkel ízesítheted.
Az egyszerűbb ételeket - tésztafélék, palacsinta, hirtelen kisütött húsok - készítsd el saját magad, és ezt keverd össze a készen vett mártással, szósszal, pestóval vagy mélyhűtött termékekkel.
Utóételként fogyassz sok idénygyümölcsöt és igyál sok ásványvizet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.