Kínai szezámmagos csirke
Körömpörkölt csülökkel
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Tojásos nokedli fejes salátával
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Hagymás rostélyos
Vadas marha
Csupacsokis brownie
Farsangi szalagos fánk
Dubarry-csirkemell
Epres blondie
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Érdemes változtatni a hozzávalók rutinszerű alkalmazásán, ha egészségesebb ételeket szeretnél tálalni. Íme néhány javaslat!
Így is finom

Finom- helyett teljes kiőrlésű búza- vagy rozslisztből is ízletes pizzatésztát és süteményeket lehet készíteni, kenyérsütéskor pedig válaszd inkább a Graham-lisztet! Ha nem szeretnél egyik pillanatról a másikra felhagyni a finomliszt alkalmazásával, csak apránként állj át: vegyítsd fele-fele arányban teljes kiőrlésű lisztekkel!

Olyan étkezési búzából őrölt, általánosan felhasználható alapliszt, amely a gabonaszem héját, vagyis a korpát is tartalmazza. Nevét a bevezetését szorgalmazó amerikai orvosról kapta.

Mézédes élet

Nem csak a teába, a kávéba is tehetsz cukor helyett pár csepp mézet, ha édesen iszod a reggeli feketét. A méz tele van fontos tápanyagokkal, például C- és B-vitaminokkal, magnézium és vas is található benne, de az egészségre gyakorolt egyéb pozitív hatásai miatt is ajánlott a fogyasztása. Nem csak a sütemények tésztájába teheted, a csirkecomb és a kacsamell is finomabb lesz a mustáros- vagy éppen balzsamecetes-mézes páctól.

Tel(j)esen jó!

Bizonyos ételek elképzelhetetlenek tejföl nélkül, ám mivel ez a tejkészítmény legalább 12% zsírt tartalmaz, az egészséges életmód híveinek és a fogyókúrázóknak alkalomadtán érdemes natúr joghurttal helyettesíteniük. Legyen szó süteménytésztáról, salátaöntetről vagy tésztaszószról, számos esetben kiváltható a tejföl használata, sőt, a tejszíné is!

Olajozottan

Nem véletlenül nevezik az olívaolajat folyékony aranynak: az olajbogyóból préselt, jó minőségű növényi zsiradék évezredek óta nagy becsben tartott élelmiszer, amely az egészség megőrzésében is fontos szerepelt játszik. Salátákhoz, tésztaételekhez, zöldséges krémlevesekhez, süteményekhez egyaránt felhasználható!

Egészséges >>>

+ 1 tipp, ha nassolnál, íme az egészséges alternatívák:

almachips
aszalt gyümölcsök
magas kakaótartalmú étcsokoládé
puffasztott rizstallér
buláta
kölesgolyók
sózatlan olajos magvak (mandula, kesudió, mogyoró)

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.