A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A turmixok elkészítése nem ördöngösség: nem szükséges hosszú évek konyhai tapasztalata, hogy mennyei italt kreálj magadnak, a családnak vagy a barátaidnak. Ha ezen a nyáron a jégbe hűtött limonádé helyett valami más hűsítőt is kipróbálnál, szerezd be kedvenc gyümölcseidet, fagyidat és keverj te is jeges turmixokat!

A turmixitalok legfontosabb alapanyaga a tej, de használhatsz joghurtot, kefirt, tejszínt, aludttejet, fagylaltot is. Mindegyik nyersanyag jellegzetes, egyedi alapízzel gazdagítja hűsítő italt. Ne félj kipróbálni egy-egy szokatlanabb kombinációt sem!

#1 A legegészségesebb – és a legintenzívebb ízt is akkor kapod –, ha friss idénygyümölcsöt használsz!

#2 Italodat még vitamindúsabbá teheted, ha túróval vagy gyümölcsös joghurttal gazdagítod, esetleg 100%-os gyümölcsleveket használsz az elkészítéséhez!

#3 Ha igazi frissítő ínyencségre vágysz, dúsítsd a turmixot citrom, lime, narancs reszelt héjával vagy gyömbérrel!

#4 Az édes ízek kedvelői nyugodtan keverjenek az italhoz kevés csokoládét, valódi vaníliát vagy mogyorókrémet!

#5 Ha a turmixot összeállítottad, a legfinomabb ízhatás elérése érdekében jól hűtsd le. És amíg a jeges remek teljesen elkészül, nézzük, mivel dobhatjuk fel a szervírozást!

A tejes alapú turmixokat díszítheted kakaóporral, őrölt fahéjjal, csokireszelékkel, de akár kókuszdarabkákkal vagy fahéjrúddal is. A savanykásabb italokat feldobhatod cukorkarimával vagy citrusspirállal.

EXTRÁK

Cukorkarima
Az egyik legegyszerűbb díszítés, amivel nem csak koktéloknál élhetünk: csavarjuk ki egy citrom levét egy mélytányérba, egy másikba pedig szórjunk kristálycukrot. Mártsuk a pohár száját a citromlébe, majd a cukorba és várjuk meg, amíg a kristályok a poháron megszáradnak. Karikázzunk fel citromot (vagy más citrusfélét), szeljünk cikkekre egy kisebb ananászt, vágjuk be őket félig és helyezzük a pohárra.

Citrusspirál
Vegyünk egy éles kést és a citrusfélét (citrom, narancs, lime, grapefruit) körkörösen hámozzuk meg úgy, hogy a spirál minél vékonyabb legyen és egyben maradjon (mintha krumplit hámoznánk). A kész spirál akár az italban, akár a pohár szélén remekül mutat.

A turmix ízletes és tápláló, de remek hűsítő is lehet! Elő a friss gyümölcsökkel, a fagyival, a jégkockával! Íme néhány igazi nyári cooler turmix receptje:

Hűsítő bomba

Hozzávalók 2 adaghoz:
1-1 csésze cseresznye és málna
2 dl áfonyás joghurt
2 dl hideg tej
0,5 dl hideg ásványvíz
1 db banán
2-3 evőkanál méz
jégkocka

Elkészítés: A megmosott, kimagozott cseresznyét és a málnát kevés ásványvízzel leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a banánt, a mézet, a tejet, a joghurtot és néhány darab jégkockát. Az italt tovább turmixoljuk, és azonnal kínáljuk.

Joghurtos túróturmix

Hozzávalók személyenként:
4 dl natúr joghurt
15 dkg sovány túró
friss vagy fagyasztott piros gyümölcsök ízlés szerint (málna, eper, szeder, ribizli, áfonya)
folyékony édesítőszer
A díszítéshez:
őrölt fahéj
fahéjrúd

Elkészítés: A hozzávalókat habosra turmixoljuk, poharakba töltjük, és jól lehűtjük. Közvetlenül a kínálás előtt megszórjuk egy csipetnyi fahéjjal és beledobunk egy fahéjrudat.

Dinnyeturmix

Hozzávalók:
görögdinnye (kockákra vágva)
hideg tej
cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
pici rum

Elkészítés: A hozzávalókat egyszerűen összeturmixoljuk és 10 percre behűtjük.

Citromkoktél

Hozzávalók személyenként:
1-2 gombóc citromfagyi
2 dl lime és citromlé (dobozos)
3 cl vodka
A díszítéshez:
lime és citromkarika, mentalevél

Elkészítés: A hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk és vastag falú poharakba töltjük. Szervírozás előtt az italt jól behűtjük.

Jeges csokoládé

Hozzávalók személyenként:
1-2 gombóc vaníliafagylalt
1,5 dl tej
1 evőkanál csokoládészirup
A díszítéshez:
tejszínhab és csokoládészirup

Elkészítés: A fagylaltot poharakba osztjuk. A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a csokoládészirupot, majd a fagyira osztjuk. Tejszínhabbal díszítjük, csokoládésziruppal meglocsoljuk.

Még több turmixrecept >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.