Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A turmixok elkészítése nem ördöngösség: nem szükséges hosszú évek konyhai tapasztalata, hogy mennyei italt kreálj magadnak, a családnak vagy a barátaidnak. Ha ezen a nyáron a jégbe hűtött limonádé helyett valami más hűsítőt is kipróbálnál, szerezd be kedvenc gyümölcseidet, fagyidat és keverj te is jeges turmixokat!

A turmixitalok legfontosabb alapanyaga a tej, de használhatsz joghurtot, kefirt, tejszínt, aludttejet, fagylaltot is. Mindegyik nyersanyag jellegzetes, egyedi alapízzel gazdagítja hűsítő italt. Ne félj kipróbálni egy-egy szokatlanabb kombinációt sem!

#1 A legegészségesebb – és a legintenzívebb ízt is akkor kapod –, ha friss idénygyümölcsöt használsz!

#2 Italodat még vitamindúsabbá teheted, ha túróval vagy gyümölcsös joghurttal gazdagítod, esetleg 100%-os gyümölcsleveket használsz az elkészítéséhez!

#3 Ha igazi frissítő ínyencségre vágysz, dúsítsd a turmixot citrom, lime, narancs reszelt héjával vagy gyömbérrel!

#4 Az édes ízek kedvelői nyugodtan keverjenek az italhoz kevés csokoládét, valódi vaníliát vagy mogyorókrémet!

#5 Ha a turmixot összeállítottad, a legfinomabb ízhatás elérése érdekében jól hűtsd le. És amíg a jeges remek teljesen elkészül, nézzük, mivel dobhatjuk fel a szervírozást!

A tejes alapú turmixokat díszítheted kakaóporral, őrölt fahéjjal, csokireszelékkel, de akár kókuszdarabkákkal vagy fahéjrúddal is. A savanykásabb italokat feldobhatod cukorkarimával vagy citrusspirállal.

EXTRÁK

Cukorkarima
Az egyik legegyszerűbb díszítés, amivel nem csak koktéloknál élhetünk: csavarjuk ki egy citrom levét egy mélytányérba, egy másikba pedig szórjunk kristálycukrot. Mártsuk a pohár száját a citromlébe, majd a cukorba és várjuk meg, amíg a kristályok a poháron megszáradnak. Karikázzunk fel citromot (vagy más citrusfélét), szeljünk cikkekre egy kisebb ananászt, vágjuk be őket félig és helyezzük a pohárra.

Citrusspirál
Vegyünk egy éles kést és a citrusfélét (citrom, narancs, lime, grapefruit) körkörösen hámozzuk meg úgy, hogy a spirál minél vékonyabb legyen és egyben maradjon (mintha krumplit hámoznánk). A kész spirál akár az italban, akár a pohár szélén remekül mutat.

A turmix ízletes és tápláló, de remek hűsítő is lehet! Elő a friss gyümölcsökkel, a fagyival, a jégkockával! Íme néhány igazi nyári cooler turmix receptje:

Hűsítő bomba

Hozzávalók 2 adaghoz:
1-1 csésze cseresznye és málna
2 dl áfonyás joghurt
2 dl hideg tej
0,5 dl hideg ásványvíz
1 db banán
2-3 evőkanál méz
jégkocka

Elkészítés: A megmosott, kimagozott cseresznyét és a málnát kevés ásványvízzel leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a banánt, a mézet, a tejet, a joghurtot és néhány darab jégkockát. Az italt tovább turmixoljuk, és azonnal kínáljuk.

Joghurtos túróturmix

Hozzávalók személyenként:
4 dl natúr joghurt
15 dkg sovány túró
friss vagy fagyasztott piros gyümölcsök ízlés szerint (málna, eper, szeder, ribizli, áfonya)
folyékony édesítőszer
A díszítéshez:
őrölt fahéj
fahéjrúd

Elkészítés: A hozzávalókat habosra turmixoljuk, poharakba töltjük, és jól lehűtjük. Közvetlenül a kínálás előtt megszórjuk egy csipetnyi fahéjjal és beledobunk egy fahéjrudat.

Dinnyeturmix

Hozzávalók:
görögdinnye (kockákra vágva)
hideg tej
cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
pici rum

Elkészítés: A hozzávalókat egyszerűen összeturmixoljuk és 10 percre behűtjük.

Citromkoktél

Hozzávalók személyenként:
1-2 gombóc citromfagyi
2 dl lime és citromlé (dobozos)
3 cl vodka
A díszítéshez:
lime és citromkarika, mentalevél

Elkészítés: A hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk és vastag falú poharakba töltjük. Szervírozás előtt az italt jól behűtjük.

Jeges csokoládé

Hozzávalók személyenként:
1-2 gombóc vaníliafagylalt
1,5 dl tej
1 evőkanál csokoládészirup
A díszítéshez:
tejszínhab és csokoládészirup

Elkészítés: A fagylaltot poharakba osztjuk. A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a csokoládészirupot, majd a fagyira osztjuk. Tejszínhabbal díszítjük, csokoládésziruppal meglocsoljuk.

Még több turmixrecept >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.