Sárgaborsóleves füstölt hússal
Farsangi szalagos fánk
Mézes-mustáros csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
Hagymás rostélyos
Klasszikus grízgaluska leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mákos guba
Tojásos nokedli fejes salátával
Babgulyás
Csupacsokis brownie
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Epres blondie
Kijevi csirkemell rizibizivel
Krémes spenótfőzelék
Vadas marha
Minden nő tudja: a csokoládé kiváló gyógyír a lelki bajokra. Most azt is kiderül, hogy a testedre miylen pozitív hatással lehet.

Sajnos azonban nem mindegy, melyik csokoládét választod. Ugyanis, a tejes és töltött változatok csak a zsírpárnáidat gyarapítják. Ugyanakkor a legalább 70%-os kakaótartalommal rendelkező fekete csokiban lévő flavonolnak számos pozítiv hatást köszönhetsz.

Szíverősítő

Az utóbbi években számos tudományos vizsgálat erősítette meg, hogy a sok kakaót tartalmazó, sötét színű csokoládé kiemelkedően alkalmas a szív- és érbetegségek megelőzésére. Davide Grassi, az Aquilai Egyetem professzora szerint ugyanis az étcsokoládéban lévő flavonolok hatására az erek belső felszínének sejtjei olyan értágító anyagot termelnek, amely csökkenti a vérnyomást. Emellett javul az inzulinérzékenység is, amely többek között mérsékli a cukorbetegség, valamint a hasra hízás kockázatát.

A növények fontos alkotóelemei a flavonoidok. Többek között a virágok színét adó pigmentek termelődésében játszanak szerepet, védik a növényt a kívülről jövő támadások ellen. De az állati és az emberi szervezetet is képesek megóvni: erős antiallergén, gyulladáscsökkentő, daganatellenes hatásuk van, hatékony antioxidánsok. A kedvező biológiai tulajdonságokkal rendelkező flavonolok a flavonoidcsalád egyik csoportját adják. Éppen ezen összetevő miatt tartják szív- és érvédő tulajdonságúnak a vörösbort és a zöld teát, ám a legtöbb belőlük mégis a kakaóban, illetve a kakaóban gazdag étcsokoládéban található.

Bőröd őre

A fekete csoki bőrvédő hatását egy német kutatócsoport vizsgálta. Eredményeik azt mutatták, a flavonolban gazdag, étcsokoládét tartalmazó italt fogyasztó hölgyek bőre selymessé és rugalmassá vált. Az étcsokoládé mindemellett tartalmaz vasat, kalciumot, káliumot, valamint A-,B-,C- és E-vitamin.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.