Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egy nemrég "világra hozott" kutatási anyag szerint nők esetében a legjobb mód a kettes típusú cukorbetegség elkerülésére a sok leveles zöldség és friss gyümölcs fogyasztása. A gyümölcsleveket azonban jobb, ha elkerülik a cukorbetegségre hajlamosak.

A napi háromszori gyümölcs illetve zöldségfogyasztás (elsősorban leveles zöldségek-spenót, káposzta) jelentősen csökkenti a cukorbetegség kialakulásának esélyeit-derült ki a 71346 nő részvételével készült kutatásból, amely során 18 évig kísérték figyelemmel az önkéntesek állapotát.

Gyümölcslé - cukorbetegeknek óvatosan
Gyümölcslé - cukorbetegeknek óvatosan

"Persze ez sem megoldás mindenre - nyilatkozta Dr. Lydia A. Bazzano, a Tulane Egyetem Közegészségügyi és Trópusi Betegségekkel Foglalkozó Osztályának munkatársa - Ha mellette egyfolytában édességet eszünk, cukros italokat és tésztaféléket eszünk és még genetikai hajlamunk is van a cukorbetegségre, akkor ez sem fog megmenteni tőle. A megfelelő étrend csak egy része a megelőzésnek."

A megfigyelt 71346 nőből a kutatás ideje alatt összesen 4529-nél alakult ki kettes típusú cukorbaj. Az adatok szerint a napi háromszori zöldség és gyümölcsfogyasztás mintegy 18 százalékkal csökkenti a cukorbetegség kialakulásának esélyét. Ugyanakkor a gyümölcslé fogyasztása 18 százalékkal növeli a cukorbaj kockázatát. "A gyümölcslé rengeteg cukrot tartalmaz, és folyékony formájának köszönhetően igen gyorsan felszívódik, ezáltal a szervezet hirtelen jut igen nagy mennyiségű cukorhoz, amelynek a lebontása megterhelő - nyilatkozta Dr. Bazzano - A 100 százalékos gyümölcsleveknél már jobb a helyzet, de cukortartalmuk ezeknek is igen magas."

Az Egyesült Államokban a cukorbetegség igen nagy egészségügyi problémát jelent már a fiatal felnőttek körében is. "Az eddig az ötvenes-hatvanas éveikben járó idősekre jellemző betegség egyre gyakoribb a 20-30 évesek körében - nyilatkozta Dr. Joyce Lee a Michigani Egyetem Gyermekkórházának orvosa- Az ilyen korban kifejlődött cukorbetegség rengeteg komplikációt okozhat a későbbiekben, és sajnos a jelentősen megrövidült várható élettartammal is számolni kell."

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.